Kategoriler

Bursalı Firmalar Ur-Ge Projeleriyle Büyüyor

Bursa iş dünyası uluslararası alandaki gücünü her geçen gün daha da artırıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ekonomi Bakanlığı destekleriyle kente kazandırdığı 10 Ur-Ge projesi kapsamında bugüne kadar 30’a yakın yurt dışı pazarlama organizasyonu gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından alım heyeti gruplarının Bursa iş dünyasıyla buluşturulduğu 13 farklı etkinlikte de yaklaşık 3 bin yabancı iş insanı yeni işbirliklerinin kapılarını araladı.

 Bursa ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasına doğrudan katkı sağlamayı hedefleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projeleriyle üyelerinin gücüne güç katmayı sürdürüyor. Ur-Ge projeleri kapsamında gerek yurt dışında gerekse de yurt içinde çok sayıda etkinliğe imza atan BTSO, üyelerinin dünya çapında iş yapabilme becerilerini geliştirmelerini de imkan sağladı.

 

KÜRESEL ARENADA YENİ İŞ AĞLARI KURULDU

Ur-Ge projeleri kapsamında eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyetleri gibi etkinliklerde Ekonomi Bakanlığı’yla birlikte üyelerine öncülük eden ve önemli destekler sağlayan BTSO, düzenlemiş olduğu faaliyetlerle kentin ihracatına ve rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Hedef pazarlara ulaşabilme noktasında 30’a yakın yurt dışı pazarlama organizasyonunun düzenlendiği projelerde, katılımcı firmalar, belirlemiş oldukları hedef pazarlarda düzenlenen ikili iş görüşmelerinde yer aldı. Almanya, Japonya, Fransa, Güney Afrika, Kenya, İran, Fas ve Rusya gibi önemli pazarlarda düzenlenen ikili iş görüşmelerine katılan BTSO üyeleri, küresel arenada yeni iş ağları oluşturdu.

 

13 ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

Aynı zamanda farklı sektörlerde düzenlediği 13 alım heyeti organizasyonuyla yurt dışından önemli üretici ve ithalatçı firma yetkililerini Bursa’ya getirerek proje katılımcısı firmalarla aynı masada buluşturan BTSO, Bursa’nın söz konusu sektörlerdeki potansiyelini tüm dünyaya göstermesini sağladı. Alım heyetleri kapsamında şimdiye dek 3 binin üzerinde yabancı alıcıyı Bursa’ya getiren BTSO, önemli işbirliklerinin yolunu açtı.

 

FİRMALAR EĞİTİMLERLE DONANIM KAZANDI

BTSO, Ur-Ge projeleri kapsamında firmalara ayrıca, sektörlere özgü eğitimler ve danışmanlık faaliyetleri düzenledi. Ar-Ge, inovasyon, tasarım, satış-pazarlama, müzakere teknikleri, kurumsallaşma, ekip çalışması ve liderlik gibi farklı alanlarda eğitim alan firmalar, bu süreçte önemli donanımlar kazandı. 10 Ur-Ge projesinde 30’dan fazla eğitim ve danışmanlık programının düzenlendiği projelerde katılımcı firmalar, alanında uzman eğitmenlerin bilgilerinden istifade etme fırsatı yakaladı.

 

 

UR-GE’LERİN BAŞARISI İKİ ÖDÜLLE TESCİLLENDİ

BTSO, bünyesinde faaliyetlerine başlayan ilk Ur-Ge projesi olma özelliği taşıyan ‘Bursa Bebek ve Çocuk Konfeksiyonu Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’, 2017 yılında iki önemli ödüle layık görüldü. Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası tarafından ‘Bronz Etiket’le ödüllendirilen Bebe Çocuk Ur-Ge’si, Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen “4. KOBİ Kümelenme Konferansı”nda da iyi uygulama örneği ve başarı hikayesi olarak ödüle layık görüldü.

 

2017 DOLU DOLU GEÇTİ

Ur-Ge projelerinin 2017 yılı faaliyetlerini değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, proje üyesi firmaların yılı oldukça aktif geçirdiklerini söyledi. Ur-Ge projelerinin Bursa iş dünyasının rekabetçiliğini ve ihracatını artırdığını belirten Başkan Burkay, 2017 yılında Endüstri Zirvesi kapsamında Türkiye’nin en geniş katılımlı alım heyeti organizasyonunu gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Beş ayrı Ur-Ge projesinin ortaklaşa düzenlediği alım heyeti organizasyonunda bin 200’den fazla yabancı alıcıyı Bursa’ya getirdiklerini anımsatan İbrahim Burkay, “Sektörlerimize ivme kazandırmak amacıyla önemli faaliyetlere imza atıyoruz. Bursa’da düzenlediğimiz alım heyeti organizasyonlarının dışında geçen yıl yurt dışındaki 17 ayrı etkinlikte üyelerimiz yeni işbirliklerine imza attılar. Ur-Ge’lerle 2018 yılında da firmalarımıza liderlik etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

2018 YILINDA YENİ PAZARLARA AÇILACAĞIZ

Küresel rekabetin giderek zorlaştığı bir ortamda alternatif pazarlara ulaşmanın önemine değinen İbrahim Burkay, Ur-Ge projelerinin firmaların yeni pazarlara açılabilmeleri noktasında büyük değer taşıdığını söyledi. Avrupa’nın Bursalı firmalar için halen en önemli pazar konumunda olduğunu söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “Ancak mutlaka farklı alternatiflerimiz olmalı. Sahra Altı Afrika ve Latin Amerika gibi alternatif pazarlarda da gücümüzü ve potansiyelimizi hissettirmeliyiz. 2018 yılında hedef pazarları belirlerken yeni pazarları da göz önünde bulundurduk. Arjantin, Brezilya, Nijerya ve Kolombiya gibi ülkelerde de etkinliğimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ”

Bursa iş dünyası olarak Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedeflerine Ur-Ge projeleriyle birlikte Küresel Fuar Acentesi, Türk Ticaret Merkezleri, Ticari Safari ve kentte düzenledikleri nitelikli fuar organizasyonlarıyla destek verdiklerini vurgulayan Başkan Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘İhracatta Atılım Yılı’ olarak ilan ettiğimiz 2017 yılını önemli başarılarla tamamladık. Bursa iş dünyası olarak kent tarihinde ilk kez 14 milyar dolarlık ihracat barajını aştık. Ancak bizim 2023, 2053 ve 2071 yılı için belirlediğimiz çok daha büyük hedeflerimiz var. 2018 yılında da ülkemizin ihracat hedeflerini gerçekleştirmeye ve ekonomide yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz. Bursa iş dünyası olarak Türkiye’mizin hayallerinde en önemli aktör olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

AYNI ANDA 10 UR-GE PROJESİ

BTSO, Ekonomi Bakanlığı destekleriyle 10 Ur-Ge projesini aynı anda gerçekleştiren lider kuruluşlar arasında bulunuyor. BTSO, ikisi bebe – çocuk konfeksiyonunda olmak üzere, tekstil, kompozit, makine, raylı sistemler, uzay, havacılık ve savunma, kimya, gıda ve yenilenebilir enerji alanlarında yürüttüğü projeler kapsamında Ekonomi Bakanlığı’ndan toplamda 45 milyon dolara kadar ulaşan desteği üyelerinin kullanımına sundu. Söz konusu projelerden yararlanan firmalar, eğitim, danışmanlık, alım heyeti organizasyonları ve yurt dışında ikili iş görüşmeleri fırsatlarıyla uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşmanın yollarını arıyor.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü