Sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarda sektör içinde ve dışında rol model uygulamaları hayata geçiren Bursagaz, ‘Sürdürülebilir Yaşam Platformu’ yaklaşımı kapsamında başlattığı sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bursagaz, sürdürülebilirlik çarkı uygulamasını raporlama prensiplerinin temeline yerleştirmiş bulunuyor. 2014 yılında 2011-2012-2013 yıllarını kapsayacak şekilde ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Bursagaz, 2014-2015-2016 yıllarına ilişkin sürdürülebilirlik hedeflerine yer verdi. Sürdürülebilirlik temasına değinen Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, “Sürekli iyileşme bakış açısıyla son 4 yılda 83 milyon lira tutarındaki yatırımla toplumsal değer üretmeye devam ettik. Enerji verimliliğine yaptıkları yatırımlarla 312 zeytin ağacını kurtararak sera gazı emisyonlarını ortalamada yüzde 2 azalttık. Yıllık ortalama 3 bin ton karbon eşdeğerinde bir emisyonun normal üretim yapan bir şirketin yıllık emisyonunun yaklaşık yüz binde 2‘si düzeyindedir. Bu kapsamda Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında her yıl 4 bin adet fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu dikimle birlikte 4 yıllık üretilen emisyonlarını sıfırladık. Bunun yaklaşık 13 bin 116 ton karbon eşdeğerine denk geliyor” dedi.
Tola, sürdürülebilir yaşam platformu modeli altında KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile sürdürülebilir yaşam konferansının ilkini Bursa’da Türkiye’nin alanında önemli projelere imza atmış şirketlerin üst düzey yöneticileri bir araya geleceğini söyledi. Tola, amaçlarının gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dünya bırakmak olduğunu belirtti.
KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, böyle katma değer üreten bir organizasyonun işbirlikçisi olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Bursagazdan bir ilk daha
Bursagazdan bir ilk daha
EditorBursagaz, dünyada bir ilki daha gerçekleştirerek, 2015 yılında yayınlanan global enerji dağıtım alanındaki ilk kapsamlı GRI bazlı sürdürülebilirlik raporunun sahibi oldu.
Yorumlar