Kategoriler

Budo'nun yeni rotası : Mudanya-Büyükçekmece

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan spora, tarihi mirastan ekonomik gelişmeye kadar her alandaki değişimi Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

 BUDO’nun kısa zamanda deniz ulaşımında önemli bir marka haline geldiğini hatırlatan Başkan Altepe, Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden karar çıktığını ve yakında Mudanya-Büyükçekmece arasında da deniz otobüsü seferlerinin başlayacağını müjdeledi. 
Bursa Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen ‘Gençlik ve Yerel Yönetim Buluşmaları’nın ilk konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Görükle kampüsündeki Medikososyal tesislerinde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Altepe, hayata geçirdiği çalışmalar hakkında gençleri bilgilendirdi. Türkiye’nin lokomotifi olması gerektiğini belirten Başkan Altepe, bu hedef doğrultusunda ulaşımdan spora, tarımdan tarihi mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını hatırlattı. Bu çalışmaların meyvesini de almaya başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, dünyada ekonomik yönden en hızlı büyüyen kentler arasında Bursa’nın 4’üncü sırada yer aldığını, yaşam kalitesi açısından da Türkiye’de birinci, dünyada da 48’inci sıraya yerleştiğini vurguladı.
Kentlerin gelişmesinde mahalli idarelerin önemine vurgu yapan Başkan Altepe, kentin sorunlarının ve çözüm yollarının en iyi yine o şehirde yaşayan yerel yöneticiler tarafından bilindiğini ifade etti. Altepe, “Yerel yönetici şehri tanır, idealleri olur sorumluluk duyar ve halka karşı hesap verir. Sürekli halkın arasındayım. Bir sorunu çözmediğimizde halk hemen hesabını soruyor. Sandıkta zaten soruyor. Ayrıca yerel yöneticiler, görevleri bittiğinde de yine o kentte yaşamaya devam edecek. Bu nedenle kentine karşı sorumluluğu daha fazla. Suya sabuna dokunmadan, vaziyeti idare etme gibi bir durumu söz konusu olamaz. Bu nedenle yerel yönetici kenti için radikal kararlar alabilir. Aksi halde görevi tamamlandığında insanlar, “şu kadar yıl belediye başkanlığı yaptın, niye bu sorunu çözmedin” diye konuşabilir. İşte biz de bunların yaşanmaması için gece gündüz demeden üniversitemizle, Ticaret ve Sanayi Odamızla, sivil toplum kuruluşları ile ve tüm kent dinamikleri ile işbirliği halinde gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Kentin gelişmesine yönelik alınan radikal kararlara örnek olarak BUDO’yu gösteren Başkan Altepe, “Biz gemi seferlerini başlatacağımız zaman, ‘İDO ile nasıl rekabet edeceksiniz? Bu işi başaramazsınız? dediler. Ancak halkımız deniz ulaşımında sorun yaşıyordu ve bizden de çözüm bekliyordu. Radikal bir kararla bu işe başladık. Bizim kar etmek gibi bir derdimiz yok. Yakıt, bakım ve işçilik maliyetlerini karşılasın bizim için yeterli. Sonunda ne oldu. Diğer belediyeler ellerindeki gemileri satarken, biz yeni gemiler alıyor. Mudanya Kabataş arasında sefere başlamıştık, yaz aylarında Erdek - Avşa - Marmara Adası, İstanbul- Avşa, Mudanya - Büyükada seferlerimiz eklendi. Şimdi Büyükçekmece’ye seferlerimiz başlayacak. Büyükçekmece Belediyesi’nden talep vardı. Bu konuyla ilgili meclis kararlarını da almışlar. Yakında seferlerimiz başlıyor. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Bursa’nın güçlü sanayisi sayesinde her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir kent olduğunu ifade eden Başkan Altepe, yerli tramvay üretiminin buna en güzel örnek olduğunu söyledi. Düne kadar yurtdışından alınan metro vagonu ve tramvaylar için milyonlarca liralık kaynağın yurtdışına gittiğini dile getiren Başkan Altepe, “Bu tramvaylar bizim danışmanlığımızda Bursa’da üretildi. Hem de Avrupa’da üretilenlerden daha kaliteli ve daha ekonomik. Eğer yeni alacağın metro vagonu ve tramvayları eskiden olduğu gibi yurtdışından alsaydık 600 milyon liradan fazla parayı yurtdışına gönderecektik. Şimdi 300 milyona Bursa’da üretiliyor. Şimdi Kocaeli ve Samsun’un araçları da Bursa’da üretilecek. Hatta Siemens Almanya’da ihale yaptı, araçlar Bursa’da üretilecek. Çünkü bizde işçilik de kaliteli, maliyetler de daha hesaplı. Tren fabrikası olmayan Bursa, bugün raylı sistemlerin merkezi haline geldi. Şimdi hava sanayiine geçiyoruz. Hedefimiz tramvaydan sonra hava taşıtları üretmek. Bu konuda üniversitemiz hazır, sanayicimiz hazık. Biz altyapıyı hazırlıyoruz. İnşallah bu da kısa zamanda gerçekleşecek. Çünkü yapmamıza bir engel yok. Bizim bu ülkeyi kalkındırmamız üretime bağlı. Yeter ki çevreye zarar vermeyelim” dedi.
Başkan Altepe, konuşmasının ardından öğrencilerin merak ettiği konulardaki sorularını da cevapladı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
EşitİZ Çantaları' ile toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekildi
BURSA
Yaylacık’ta kaçak depo yerle bir edildi
BURSA
İKTİDAR, ÇİFTÇİYİ BORCA SÜRÜKLERKEN, ÜLKEYİ ŞEKER İTHALATINA MUHTAÇ ETTİ
BURSA
Gemlik Protokolü, İlçenin Geleceği İçin Bir Araya Geldi
BURSA
Shakespeare’in Othello eseri Osmangazi Düşünce Atölyesi’nde incelendi
GENEL
10 AYDA 1,7 MİLYON KRUVAZİYER YOLCU
ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BAŞKENTE MODERN DOKUNUŞ: İZMİR 1 VE 2 CADDELERİ YENİLENDİ
BURSA
Bursa’da Okul Dışı Öğrenme Ortamları Çeşitleniyor
BURSA
4 Gün Sürecek Ödüllü Kan Bağışı Kampanyası Başlıyor
GENEL
Nihai enerjiyi karayolunda otomobil, demiryolunda hızlı tren tüketti!