Kategoriler

BTSO,Havacılık Ve Savunmada Model Olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi (UHS) üyeleri, Bursa’yı uzay, havacılık ve savunma alanlarında Türkiye’de marka yapmayı hedefliyor.

 BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Merinos Gölpark’ta düzenlenen toplantıya Başkan Altepe’nin yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO UHS Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Erdem Maraş, 2 kişilik genel havacılık uçağı ‘Doğan’ projesinin sorumlusu Uçak Mühendisi Cevat Sunol ile UHS Kümelenmesi üyeleri katıldı.
BTSO UHS Kümelenmesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa’daki farklı sektörde faaliyet gösteren firmaları, kümelenme çatısı etrafında bir araya getirdiklerini belirterek, “BTSO olarak, Bursa’yı her alanda marka şehir yapmayı hedefliyoruz. Uzay Havacılık ve Savunma sektörleri de bunlardan biri. BTSO Uzay Savunma ve Havacılık Kümelenmesi üyeleri de Bursa için yeni projelere imza atıyor. Kümelenmemizin çalışmaları şehir ekonomisine değer katacak” dedi.

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATABİLİRİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın artık ileri teknolojili ürün üreten ve ihraç eden bir şehir haline geldiğini vurguladı. Bursa’yı raylı sistemler alanında önemli bir merkez haline getirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, kentteki firmaların raylı sistem araçları ve havacılık alanında büyük başarılara imza atacak güce sahip olduğunu belirtti. Bursa’da yerli üretimin artırılması gerektiğini belirten Altepe, “Bursa, katma değeri yüksek ürünler üreterek kalkınır. Bize pratik üretim lazım. Bir şeyler yapıp mesafe almamız lazım. Havacılık konusunda zaman kaybettik. Bu alanda da Bursa önemli başarılara imza atabilir” dedi.
BTSO UHS Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu, toplantıda kümelenme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hatipoğlu, dünyada bir yıl içinde bin sivil uçağın satıldığını kaydetti. Boeing, Airbus gibi büyük havacılık firmalarının siparişleri 7-8 yılda ancak karşılayabildiğini dile getiren Hatipoğlu, Asya-Pasifik Bölgesi’nin 2025 yılına kadar yolcu ve yük taşımacılığında Kuzey Amerika-Atlantik Uçuş Bölgesi’ni geçeceğini ifade etti. Türkiye’de havacılık sektörünün 2016 yılına kadar 8 milyar dolar ciro ve 2 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediğini anlatan Hatipoğlu, Bursa’nın hali hazırda mevcut kapasitesi ile savunma sanayisinin yüzde 75’inin ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

“DOĞAN” PROJESİ ANLATILDI

Toplantıda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) tarafından sunum gerçekleştirildi. Üniversite bünyesindeki havacılık okullunun faaliyetlerini Bursa iş dünyasına anlatan Uçak Mühendisi Cevat Sunol, 2 kişilik genel havacılık uçağı ‘Doğan’ projesinin sunumunu gerçekleştirdi. Sunol, projenin hayata geçmesi için Bursa iş dünyasından da destek beklediklerini söyledi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Marmarabirlik’in yeni Genel Müdürü Mehmet Ertaş oldu
BURSA
Maksim Gorki’nin eserlerine ve hayatına bakış
BURSA
BAŞKAN DÜNDAR'DAN ANLAMLI ZİYARET
GÜNCEL
BAŞKAN ÇALIK YAKUPLU MAHALLESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ
ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN “DÜNYA DİYABET GÜNÜ” İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
BURSA
Başkan Bozbey’den taksicilerin sorunlarına çözüm
BURSA
“Milli Servet Heba Olmasın”
GÜNCEL
İMAMOĞLU: İLETİŞİMİ VE İŞ BİRLİĞİNİ BÜYÜTMEYE HAZIRIZ
BURSA
ÜRÜNLÜ ARI EVİ’NDE ÇOCUKLAR SANAT VE EĞLENCEYLE BULUŞTU
GENEL
OYAK Çimento üçüncü çeyrekte yüzde 17 büyüdü