Kategoriler

Btso’dan Raylı Sisteme Destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, BTSO tarafından yürütülen “Raylı Sistemler Kümelenmesi” çalışmaları ile Bursa’nın teknoloji ve üretim üssü haline getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, BTSO tarafından yürütülen “Raylı Sistemler Kümelenmesi” çalışmaları ile Bursa’nın teknoloji ve üretim üssü haline getirilmesini hedeflediklerini söyledi.
BTSO’nun 16 makro projesinden birisi olan kümelenme çalışmaları, sektörleri bir çatı altında toplayarak, iş dünyasını 2023 yılı hedefine hazırlamaya devam ediyor. Raylı Sistemler Kümelenmesi toplantısında konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa iş dünyası tarafından Raylı Sistemler Kümelenmesi Projesi’nin sahiplenilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, “Bu bize şevk veriyor. Bizler Bursa iş dünyasına sonuna kadar güveniyoruz. BTSO olarak yeni bir vizyonla bu döneme başladık. Raylı Sistemler Kümelenmesi çalışmasına da büyük önem veriyoruz. Bizim en büyük destekçimiz iş dünyamız ve onların verdiği güvendir” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, kümelenme çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Raylı Sistemler Kümelenmesi çalışmalarının, bu alanda faaliyet gösteren firmaları ve kurumları bir araya getirdiğini söyleyen Şener, kümelenme faaliyetlerinin Bursa’nın 2023 yılındaki 75 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında önemli bir katkı sunacağını bildirdi. Türkiye’de raylı sistemler pazarının çok önemli bir yatırım ve üretim potansiyeli olduğunu kaydeden Şener, “Bursa, Türkiye’nin ilk tramvayını üretmiş olmasının getirdiği bilgi birikimi ile dikkat çekiyor. ‘Bursa Raylı Ulaşım Sistemler İşbirliği ve Kümelenme Platformu’nun kurulması ve geliştirilmesi’ projesi devam ediyor. Bu çerçevede geçtiğimiz aralık ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kümelenme destek programının ilk çağrısına yönelik olarak ‘Raylı sistemler kümesi projesi’ ile başvurumuzu yaptık” dedi.
“BURSA İÇİN BÜYÜK KAZANÇ”
Bursa’da yerleşik sanayi kuruluşlarının özellikle otomotiv ve makine imalatı alanlarında bilgi birikimi ve tecrübesini, raylı sistemler sektörüne aktarmasını istediklerini kaydeden Şener, “Raylı Sistemler Kümelenmesi ile Bursa’nın Türkiye ve yakın coğrafyanın teknoloji ve üretim üssü haline getirilmesi hedefleniyor. Bu Bursa için büyük bir kazanç. Biz de BTSO olarak oluşturulan bu raylı sistemler kümelenme çalışmamız ile Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümündeki büyük hedefe doğru ilerliyoruz” diye konuştu.
Toplantıya katılan Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ise, “Raylı sistemler konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu işi Bursa’ya kazandırmalıyız. BTSO’nun bu kümelenme hareketini her yerde ve her şekilde desteklemeliyiz. Bursa’nın adını her yerde öne çıkarmalıyız” şeklinde konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Osmangazi’de büyüleyici klasik müzik konseri
BURSA
Uludağ’da öğrencilerin kayak heyecanı
BURSA
YENİ YILA ÖZEL MUHTEŞEM KONSER
BURSA
İnegöl’de Kültür Sanat Dolu Hafta
EDİRNE
Bulgaristan Kırcaali’de Uluslararası Satranç Turnuvası başladı
GENEL
Manisa Kırkağaç ve Soma’nın turistik değerlerini turistik inceleme
SAKARYA
Sakarya’da Hendek Güldibi’ne güçlü altyapı
ANKARA
11 ayda 5 bine yakın gemi denetlendi
SAKARYA
Sakarya Söğütlü’nün kırsalındaki iki mahallede asfalt hamlesi
BURSA
ECZACI-SEN Kamudaki Tüm Sağlık Çalışanları Adına Mücadelesine Başladı