Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Kimya Metal ve Maden Sektör Kurulu Toplantısı, Bor madeni ana gündemiyle gerçekleştirildi.
Dünya rezervlerinin yüzde 72’sine Türkiye’nin sahip olduğu ve gelişen teknolojinin en önemli elemanları arasında yer alan ve birçok sanayi kolunda kullanılan Bor madeninin gelecekte daha fazla önem arz edeceğini ön gören MÜSİAD Bursa Şubesi, Bor madeni ile sanayiciyi buluşturmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Kimya Metal Maden Sektör Kurulu Bor madenine yönelik kapsamlı bir sunumun yapıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.
MÜSİAD Bursa Şubesinde gerçekleştirilen toplantıya, Şube Başkanı Hasan Çepni, Kimya Metal ve Maden Sektör Kurul Başkanı İlker Duran, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevdet Demir, Mustafakemalpaşa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dırakman ve Meclis Başkanı Cemal Burhan ile sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, “MÜSİAD olarak bizlerin samimiyetle düzenlediği bu toplantılardan ülkemiz önemli kazanımlar elde etti ve etmeye de devam ediyor. Bu toplantı sonunda bor madeninin ne kadar önemli olduğunu ve yüzde 72 oranda sahip olduğumuz bir hazinenin üzerinde yaşadığımızı bir kez daha hatırladık. Yeraltı kaynakları, limiti olan zenginliklerdir. Bizim bu limitten en iyi şekilde istifade etmemiz gerekiyor. Büyüyen Türkiye’nin dünya arenasında daha önemli bir güç olması için mutlaka bu kaynaklarını ortaya çıkarması lazım” dedi.
Borla Sanayiciyi Tanıştırmak İstiyoruz
MÜSİAD Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, “MÜSİAD milli değerlere sahip çıkan bir dernek. Bor da milli bir değerdir. Dünya rezervlerinin yüzde 72’si Türkiye topraklarında bulunuyor. Ülkemizdeki borun avantajı toprağa yakın oluşudur ki bu çıkarma maliyetlerini düşüren bir avantajdır. Yemekte tuz neyse sanayide de Bor o’dur. Biz, borla sanayiciyi tanıştırmak istiyoruz. Uludağ Üniversitesiyle birlikte bir bor AR-GE merkezi kurmayı düşünüyoruz. Buradaki çalışmalarla sanayicimize yardımcı olmayı hedefliyoruz. Birçok sanayide kullanılan Bor madeni aynı zamanda ilaç üretiminde de kullanılıyor ve biz, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Ulukaya ile kanser ilacı üretimi için ilgili araştırmalara başladık” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevdet Demir “Bor Teknolojisi ve Uygulamaları” başlıklı Bor ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı.
Bor Madeninden Kanser İlacı Üretilecek
Bor Madeninden Kanser İlacı Üretilecek
EditorMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Kimya Metal ve Maden Sektör Kurulu Toplantısı, Bor madeni ana gündemiyle gerçekleştirildi.
Yorumlar