BTM’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda tecrübe ve birikimlerini diğer bilim teknoloji merkezlerinin yöneticilerine aktaran Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, Türkiye'de bulunan bilim merkezlerinin niteliğinin çoğalması için çaba harcadıklarını ifade ederek, "Bu mrkezlerin işlevsel hale gelmesi için çaba harcıyoruz. Bu noktada bu tür merkezlerin kurulmasından ziyade sürdürülebilirliğini sağlamak asıl zor olan konuların başında yer alır. Bu merkezlerde yer alan deney düzeneklerinin sürekli güncel halde tutulması gerekir" dedi.
Kuruluş aşamasında dünyada bulunan diğer bilim teknoloji merkezleriyle sürekli temas halinde bulunduklarına değinen Bakan, "Bu merkezi kurarken sürekli diğer merkezlerin tecrübelerinden istifade ettik. Bu sayede kuruluş aşamasında yapılacak yanlışların önüne geçmiş olduk. Hatta diğer bilim merkezleriyle kurduğumuz diyalog neticesinde kasım ayında yapılacak ve 3 gün sürecek olan NAMES (Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Topluluğu) 4. Kongresine ev sahipliği yapacağız. Bunun neticesinde merkezimizin kapılarını dünyaya açtık" şeklinde konuştu.
Düzenlenen çalıştaya Konya Bilim Merkezi, Kocaeli Bilim Merkezi, Feza Gürsey Bilim Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Eskişehir Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Bayrampaşa Bilim Merkezi, Bağcılar Belediyesi Bilim Merkezi, İTÜ Bilim Merkezi, Kayseri Bilim Merkezi ve Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi yetkilileri katıldı.
Bilim Ve Teknoloji Merkezi Kapılarını Dünyaya Açacak!
Bilim Ve Teknoloji Merkezi Kapılarını Dünyaya Açacak!
EditorBursa Bilim Teknoloji Merkezi Kasım ayında düzenlenecek Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Topluluğu'nun kongresine ev sahipliği yapacak.
Yorumlar