Kategoriler

Bilim Meraklıları BTM'ye Kamp Kurdu!

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen ‘Bilimsel Geceleme’ programına katılan bilim meraklısı çocuklar, geceyi merkeze kurulan çadırlarda geçirip, gökyüzü ile samanyolunun detaylarını uzmanlardan öğrenip, teleskoplarla gökyüzünü incelediler.

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen ‘Bilimsel Geceleme’ programına katılan bilim meraklısı çocuklar, geceyi merkeze kurulan çadırlarda geçirip, gökyüzü ile samanyolunun detaylarını uzmanlardan öğrenip, teleskoplarla gökyüzünü gözlemledi.
Bursa Bilim Teknoloji Merkezi, bu kez bilim meraklısı çocukları ‘Bilimsel Geceleme’ etkinliğinde bir araya getirdi. Gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu ekinoks tarihinde düzenlenen etkinliğe yaşları 9 ile 14 arasında değişen ve farklı okullarda eğitim gören 22 öğrenci katıldı. Geceyi BTM içine kurulan çadırlarda geçiren çocuklar, takım çalışması tekniklerinin öğretildiği ‘Yaratıcı Drama ve Liderlik Oyunu’ etkinliği ile eğitime başladı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astromi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Zeynel Tunca ise ‘Gökyüzünü Tanıyorum’ etkinliğinde, çocukların gökyüzü, samanyolu ve uzay hakkında merak ettiği sorulara açıklık getirdi. Prof. Dr. Tunca, gökyüzü ve uzay hakkında yanlış bilinen birçok konuya da açıklık getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yeni yerindeki ilk geceleme etkinliğine katılan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle birlikte Prof.Dr. Zeynel Tunca’nın sunumunu dinleyen Başkan Altepe, daha sonra çadırların kurulduğu alana geçirip, burada da öğrencilerle sohbet etti. Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yeni yerinde faaliyete geçmesinin ardından her gün yüzlerce öğrenciyi ağırladığını, bu talebin ne kadar doğru bir yatırımın hayata geçirilmesinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Çocuklarımız artık, kitaplarda öğrendikleri bilgileri burada bizzat uyguluyorlar. Bu gecele etkinliğinde de hem konuları daha detaylı öğreniyorlar hem de gecenin ilerleyen saatlerinde teleskoplarla gökyüzü gözlemi yapıyorlar. Bu tür faaliyetler önümüzdeki süreçte artarak devam edecek” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA
GENEL
YEŞİL ULAŞIM İÇİN HEDEF SIFIR EMİSYON
BURSA
NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. CEMİLE HAKİ: HER 5 YILDA BİR ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİ 2 KAT ARTIYOR
BURSA
Kitap Limanı’nda Türkiye’nin Hukuki Geleceği söyleşisi
BURSA
AKÇALAR KÖYLER LİGİ FUTBOL TURNUVASI YAPILDI
BURSA
Bursa'da yol verme kavgasında yumruklar konuştu
BURSA
Bursa'da Gedelek Turşusu'nda kış öncesi yoğun mesai başladı
BURSA
Osmangazi Belediyesi kadınların kitaba erişimini kolaylaştırıyor