Kategoriler

Bel ve Boyun Fıtığına Manuel Terapi

Bel ve boyun ağrılarının kas iskelet sistemi içerisindeki en sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında geldiğini ifade eden Fizik Tedavi ve Manüel Terapi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bunların basit bir ağrı yakınması olarak algılanmasına rağmen, birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi.

Bel ve boyun ağrılarının kas iskelet sistemi içerisindeki en sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında geldiğini ifade eden Fizik Tedavi ve Manüel Terapi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bunların basit bir ağrı yakınması olarak algılanmasına rağmen, birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi. Şahabettinoğlu, elle tedavi ile yüzde 98 fıtık hastanın iyileştiğini, sadece yüzde 1 veya 2 hastada ameliyat gerektiğini sözlerine ekledi.
Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen bel ve boyun ağrılarının maalesef çoğu kişi tarafından hafife alındığına dikkat çeken Şahabettinoğlu, erken tedavi edilmeyen bel ve boyun ağrılarının zamanla kronikleşerek hayat kalitesini bozduğunu ve tedaviyi daha zor boyutlara getirebildiğini söyledi. Kronik bel ağrısının endüstriyel çağda 45 yaş altında en sık karşılaşılan ağrılardan biri olduğunu ifade eden Şahabettinoğlu, “Kronik bel ağrısı genellikle ağır veya yanlış kaldırma, travma, uzun süreli oturmalı mesleklerde çalışma, bel-karın kasları zayıflığı, aşırı kilolu, aşırı stres sonucunda ortaya çıkıyor. Kronik boyun ağrıları ise uzun süreli aşağı bakarak veya yanlış oturma pozisyonlarında çalışma, ağır kaldırma, aşırı stres sonucunda gelişebiliyor. Genellikle bel ve boyun ağrıları basit bir ağrı yakınması olarak algılanmasına rağmen altında yatan çok sayıda hastalığın habercisi olabilir. Ağrı sebebiyle oluşan hareket kısıtlıkları kişilerin vücut dirençlerinin azalmasına sebebiyet verebilir" diye konuştu.
"Zaman zaman katlandığınız bel ve boyun ağrılarının gittikçe kronikleşen bir hal aldığını fark etmeniz durumunda mutlaka bir uzman doktora gidip muayene olun" diyen Şahabettinoğlu, klinik bulgular ve iyi bir fizik muayene ile erken tedaviye başlanabileceğini vurguladı. Şahabettinoğlu, “Bel veya belden bacağa yayılan ağrı ve uyuşma oluyorsa bel fıtığı; boyun veya boyundan kollara, sırta yayılan ağrılar ve uyuşmalar, baş dönmesi, kronik yorgunluk varsa boyun fıtığıdır. Cerrahi tedavi gerektiren bir durum söz konusu değilse, hastalığın durumuna göre fizik tedavi, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, enjeksiyonlar ve manüel terapi (elle tedavi) yöntemlerinden bir veya birkaçının uygulanabilir" diye konuştu.
Bursa’daki merkezinde uzun yıllardır uyguladığı manüel terapi (elle tedavi) yöntemi ile birçok hastaya deva olan Şahabettinoğlu, uyguladığı bu tedavi yönteminin Türkiye’de çok az sayıda uzman doktor tarafından uygulandığını söyledi. Manüel terapinin hafif vakalarda 2 veya 3, orta vakalarda 4 veya 6, ileri vakalarda ise 8 veya 10 seans sürdüğünü ifade eden Şahabettinoğlu, tedavileri 3-5 gün aralıklarla uyguladığını ve elle tedavi ile yüzde 98 hastanın iyileştiğini, sadece yüzde 1 veya 2 hastada ameliyat gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar

Mustafa aksoy 9 Yıl Önce

Bu manuel uygulamasi kalıcı gercekmi

Daha Fazla Haber
BURSA
Başkan Bozbey: Hedefimiz “İyi ki Bursa’da yaşıyorum” düşüncesini oluşturmak
GENEL
Edirne’de 31 çiçek vakası tespit edildi! Kırmızı etle bulaşır mı?
BURSA
Kuru yük gemisi Gelibolu açıklarında arıza yaptı! Boğaz trafiği normale döndü
GENEL
Muğla’da 17 bin 400 çuval odun dağıtıldı
GENEL
Başkan İmamoğlu Mardin’de… Tahmin etmedikleri kadar dirençliyiz
GENEL
Keşan’da aranan şahıs saklandığı çiftlikte yakalandı
GENEL
Doğum için ABD’ye geldi, hayatını kaybetti!
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden çifte açılış
BURSA
‘İhracatçı gövdesini taşın altına koyuyor, bu zor günler de geçecek’
BURSA
TÜRKİYE-JAPONYA DOSTLUĞUNUN 100. YILINDA ÖZEL SERGİ