Kategoriler

AYHAN ÖNAL MHP GÜRSU BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İSTİFASINI GERİ ALDI

AYHAN ÖNAL MHP GÜRSU BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İSTİFASINI GERİ ALDI

 Değerli dostlarım, sosyal paylaşım sayfalarımdan biri olan burada, geçtiğimiz Salı akşamı yaptığım “üzülerek de olsa partim ve meclis üyeliklerimden istifa edeceğim” açıklamamın ardından yaşanan gelişmeleri, sizlerle paylaşmamın şart olduğunu düşünüyorum.


Öncelikle siz değerli facebook takipçilerim olmak üzere taraflı tarafsız tüm Gürsu halkına ve Bursamızın dört bir tarafından mesajla, telefonla ve bizzat işyerime, evime kadar gelen tüm dostlarıma sevenlerime teşekkürü bir borç biliyorum.

Paylaşımımın ardından geçen 24 saatte Gürsumuzda sadece aktif siyaset ile uğraşanlar değil, siyasetle ve siyasi partilerle hiçbir bağı olmayan ama Gürsu için elini taşın altına koyulması istendiğinde sorgulamadan bırakın elini, vücudunu taşın altına koyacak birçok kişinin tepkisi ile karşılaştım. 

Bizlere gönül veren hemşehrilerimin ortak söylemi; “siyaset zor iştir ve bunu herkes yapamaz, biz sana, bunun üstesinden geleceğin için güvendik ve destek verdik. Siyasette kendi için değil toplum için çalışan, dürüst, namuslu insanların sayısını artırmak lazım. Bizim için sende bu insanlardan birisin” oldu.

İlçemizde CHP, AK Parti ve Saadet Partisi yönetimlerinde aktif olarak görev yapan birçok dostum işyerime bizzat gelerek, vermiş olduğum kararın yanlış bir karar olduğunu kararımı tekrar gözden geçirmem gerektiği konusunda saatlerce telkinde bulundular. Hele dün sabah işyerimin devamlı müşterisi olan Ayşe teyzenin dükkana gelerek; “oğlum sen ne yaptığını sanıyorsun, Gürsu’da senin için bu partiye reyini atmış binlerce insan var onların sorumluluğunu üzerinde taşıyorsun kaçma zamanı değil, ülkede mücadele edecek senin gibi gençlere ihtiyacımız var.” diyerek beni oldukça şaşırttı.. Ki belki en son tepki beklediğim kişi kendisi idi.
Hayatta en büyük değeri verdiğim tek hazinem, eşim ve çocuklarım bile böyle bir kararı alırken onlarla niye istişare etmediğim konusunda bana serzenişte bulundular ve bu kararın benim elimde olmadığını ifade ettiler.

Hele hele hizmet ettiğim çok önemli bir davayı temsil eden Milliyetçi Hareket Partisine mensup arkadaşlarımdan aldığım destek herşeyin ötesinde idi. İl ve ilçe yöneticilerimiz başta olmak üzere bu davaya gönül vermiş Gürsu ve Bursada bir çok farklı kişi ve kurumdan mesajlar, telefonlar aldım. Son olarak dün akşam Büyükşehir Meclisinde görev yapmaktan onur duyduğum, hepsi birbirinden değerli, kendi bölgelerinde söz sahibi Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Meclis üyelerimiz ile bir araya geldim. Biz Büyükşehir de 11 kişilik bir ekibiz. Kendileri, böyle bir kararı kesinlikle ve şiddetle kabul etmediklerini ifade ettiler. Milliyetçi Hareket Partisi hepimizin önceliğidir. Bu dava da insan kaybetmek kolaydır ama kazanmak zordur. Senin istifa etmen demek arkandan bizim de gelmemiz demektir. Bu durum Bursa Büyükşehir Meclisinde Milliyetçi Hareket Partisinin grubunun olmaması anlamına gelmektedir. Hatta bu bir domino etkisi yapacak ve tüm Türkiye’de belediyelerde bir bir istifalar gelecektir. Şuan ülkemizin içerisinde bulunduğu siyasi ve politik atmosferin bunu kaldırmayacağını ifade ettiklerinde açıkçası Bursa’da partim ve davam adına endişe taşıdım. Geleceğe umutla bakan, kaliteli ve donanımlı bir ekiple çalıştığım için kendimi çok şanslı hissettim.

Velhasıl dostlarım son 24 saatte yaşadığım bu ve buna benzer birçok farklı konudan ve en önemlisi Gürsu ya olan sevdam ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni daha yukarılara taşıma azmi ve heyecanı ile istifa kararımı askıya almış bulunduğumu siz değerli takipçilerime iletiyorum.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SAĞLIK YAŞAM
Uzmanından ödem hakkında bilgilendirme!
İSTANBUL
“DÜNYA GENELİNDEKİ KÜRESEL ÖLÇEKLİ 25 HAVALİMANI İÇERİSİNDE İSTANBUL HAVALİMANI 7. SIRADA YER ALDI”
İSTANBUL
Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne 3. Gününde Yoğun İlgi
ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ İÇİN SİLAJLIK MISIR HASADI BAŞLADI
SAĞLIK YAŞAM
21 EYLÜL DÜNYA KEMİK İLİĞİ BAĞIŞÇILARI GÜNÜ
TEKİRDAĞ
“SON 22 YILDA TEKİRDAĞ’IN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 75 MİLYAR 689 MİLYON LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”
İSTANBUL
İMAMOĞLU’NDAN ‘BEYOĞLU’ TEPKİSİ: VALİ DE UTANSIN, KAYMAKAM DA UTANSIN…
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA