Eğitim çalışmalarında; çevrenin korunması ve kaynakların verimli kullanılmasında toplumun her ferdine önemli görevler düştüğü, birey ve ailenin tek tek katılımı olmadıkça, yanlış alışkanlıklar değiştirilmedikçe sorunların çözülmesinin zor olduğu üzerinde duruldu. Sürdürülebilir kalkınmanın merkezinde insan olduğuna vurgu yapılırken, kalkınmayı sağlamanın en etkin yollarından birinin ise kalkınmayı etkileyen ve etkileyecek olan şimdinin ve gelecek kuşakların bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi ile mümkün olacağı kaydedildi.
Eğitim çalışmalarında ayrıca öğrencilere lavaboya dökülen 1 litre kızartmalık atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği, tehlikeli ağır metal içeren atık pillerin yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını zehirlediği gibi konularda eğitim verilirken, bu konularla ilgili görsel materyaller de dağıtıldı.
3500 Öğrenciye Çevre Eğitimi
3500 Öğrenciye Çevre Eğitimi
EditorBursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 15 ilçedeki 60 okulda eğitim gören 3500 öğrenciye kızartmalık atık yağ, atık pil ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.
Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması hedefiyle altyapıdan, yeşil alan park bahçe düzenlemelerine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan çevreye duyarlı bir nesil yetişmesi amacıyla okullardaki eğitim çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Çevrenin korunması ve kamuoyunda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla okul öncesi eğitimden başlanarak Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumlarında kızartmalık atık yağ, atık pil ve geri dönüşüm konularında eğitimler veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı 15 ilçedeki 60 okulda toplam 3500 öğrenciye ulaştı.
Yorumlar