Kategoriler

3. I’M DESİGN Etkinliğinde Tasarımın Önemine Dikkat Çekildi..

· 3. I’M DESİGN ETKİNLİĞİNDE TASARIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ… · ÜNLÜ TASARIMCILAR ÖĞRENCİLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR… · İMOS BAŞKANI UĞURDAĞ: İNEGÖL, TÜRKİYE’NİN MOBİLYA TRENDLERİNİ BELİRLİYOR…

 İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 3.sü organize edilen “I’m Design” etkinliği Merinos AKKM’de düzenlenen gala ile son buldu.

Etkinliğe Bursa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran başta olmak üzere İnegöl’ün mobilya sanayicileri, iş dünyasının önemli temsilcileri ile birlikte Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, ODTÜ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi gibi okullardan 400’e yakın öğrenci katıldı.

28 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında İnegöl’de Milano Domus Akademi ve Özyeğin Üniversitesi koordinasyonunda yapılan workshop çalışmalarının sonunda gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü. Toplantının açılış konuşmasını yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Biliyorsunuz ki İnegöl, mobilyanın ve tasarımın merkezi. 3 yıldır da “i’m DESIGN” organizasyonuyla İnegöl’de tasarım konuşuluyor. 3 yıl önce başladığımız bu proje sayesinde mobilya sektörü olarak ciddi mesafeler kat ettik. İnegöl olarak, tasarım ve fikir konusunda artık Türkiye’nin mobilya trendlerini belirleyen bir konumdayız” dedi.

Her geçen yıl organizasyona yeni özellikler katarak konuşmacı kalitesini arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Uğurdağ, “Bu yıl da iyi bir projeye imza attık. İnegöl’de öğrencilerimiz, 4 gün boyunca hocalar eşliğinde tasarım yaptılar. Bugünde onları sergilediler. Bildiğiniz gibi İnegöl, şu an sektörün tasarım ve fikir liderliğini yapmakta. Ancak bu liderliği taçlandırmak ve sürdürmek için tüm sektörün ve tasarımcıların ilgisini kentimize çekip tasarım fikrinin daha kurumsal tartışılması gerekiyor. Bu kapsamda 3 yıldır düzenlediğimiz bu projemizle, yerli ve yabancı konusunda pek çok uzman tasarımcıyı kentimizde ağırladık, yüzlerce endüstriyel tasarım öğrencisine şehrimizi tanıttık” diye konuştu.

“I’m design büyüyerek devam edecek…”


Uğurdağ şunları söyledi: “Bu projemiz İnegöl ve Türk mobilya sektörüne ciddi katkılar sağlıyor. Projemizin gelişerek, büyüyerek devam etmesini ve gelenekselleşmeyi istiyoruz. İnegöl olarak Türkiye’nin başkenti olma hedefindeyiz. Bu yolda çalışıyoruz. Üretim konusunda oldukça iyi durumdayız. Şimdi tasarım olgusunun daha fazla insan tarafından tartışılması ve projemizi gelenekselleştirerek tüm Türkiye’nin gözünü İnegöl’e çekmeyi hedefliyoruz.”

Projenin en önemli destekçilerinden biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da İnegöl’ün başarısının ülkenin başarısı olduğunu belirtti. Duran şunları söyledi: “Mobilya, üreticisi ve perakendecileri dahil 60 bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiği bir sektör. Sektörde Bursa’nın ve ülkenin en önemli merkezlerinden biri de İnegöl. İlçemiz, 330 milyon dolar ihracatın yüzde 15’ini yapıyor. Mobilya ihracatının da yüzde 60’ını İnegöl gerçekleştiriyor. Bu veriler İnegöl’ün gücünü ortaya koyuyor. Bölgesel kalkınmalarda kentler önemlidir. Kentlerde ilçesiyle köyleriyle bir bütündür ve bizlerde ülkemizin ekonomik hedefleri doğrultusunda bu bütünlük içinde çalışmak zorundayız.”

 

“Zaman geleceğe yatırım yapma zamanı…”


“Zaman şimdiye değil geleceğe yatırım yapma zamanıdır” diyen Duran, sözlerini şöyle tamamladı: “Ar-Ge merkezleri, gelişen sanayinin, ekonominin merkezinde yer almaktadır. Bizler de BTSO olarak Ar-Ge’yi önemsiyoruz ve her daim yatırım yapıyoruz. Son dönemde Ar-Ge merkezi sayımızı 23’ten 50’ye çıkardık. İMOS da bu etkinliği ile tasarım, Ar-Ge ve inovasyon adına önemli işler yapıyor. Umarım bu etkinlik gelenekselleşir ve sektöre büyük katkı sağlar. Kendilerine ve emeğe geçenlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. İlk oturumda konuşan İtalyan tasarımcı Salvatore Figliuzzi ‘Türkiye’nin mobilya anlamında son 10 yılda ciddi bir gelişim kaydettiğini ifade etti. Gelişen dünyada herkesin bugüne ayak uydurmak zorunda olduğunu ifade eden Figliuzzi, tasarımların da günün şartlarına göre şekillenmesi gerektiğini belirtti.

“İnegöl ile gurur duydum…”

Program kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa İtalya Fahri Konsolosu Oya İzmirli de böyle bir organizasyonun yapıldığı için İnegöl ile gurur duyduğunu ifade etti. İnegöl’ün sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde ismini duyurduğunu söyleyen İzmirli, “Bu başarı sadece İnegöl’ün değil ülkenin başarısıdır. İnegöl mobilyanın içinde doğan, bunla uğraşan, bunla yatıp kalkan, kafasında hep mobilya olan bir yer. O yüzden İnegöl’ün başarılı olması son derece normal. Marka önemlidir. İnegöl de bir markadır ve gelecekte çok daha fazla tanınacağını düşünüyorum.

Gün içerisinde gerçekleşen diğer 4 oturumda 12 konuşmacı, salonu dolduran 400’e yakın öğrenciyle deneyimlerini paylaştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
ULUTEK FİRMASI EMAYER’DEN ÇEVRE DOSTU YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ
BURSA
BTSO’da Yılın Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
BURSA
Başkan Bozbey’den emeklilere yeni yıl müjdesi
ANKARA
Gara ve Fırat Kalkanı’nda 4 terörist etkisiz!
BURSA
TR Düşünce Kulübü Ercan Yakut’la devam
EDİRNE
Edirne’de gelecek nesiller için vizyon mesajı
GENEL
Tıbbi etil alkole sınırlama getirildi! Sahte alkole karşı ‘tıbbi’ ayar!
İSTANBUL
Ambalajda 10 milyar dolar hedefi yakın pazarlarla gelecek
ARTVİN
Artvin’de kaçak avcılara para cezası!
BALIKESİR
Balıkesir’deki mühimmat fabrikasında patlama neden oldu? Uzmanı, statik elektrik tehlikesine dikkat çekti!