Osmangazi Belediyesi, gençlerin Çanakkale destanının önemini kavramalarına ve milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla 1 Nisan tarihinde başlattığı ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ projesi kapsamında, 18 bin başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye götürdü. 70 gün süren gezilerde her gün ortalama 250 öğrenci, savaşın yaşandığı toprakları görme, atalarının manevi huzurunda dua etme fırsatı buldu.
Çanakkale’ye gezisine katılan öğrenciler, Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyaları, 257 kiloluk bombayı olduğu yerden tek başına kaldıran Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Meçhul Asker Anıtı, Ertuğrul Tabyası, Yahya Çavuş ve Arkadaşlarının Şehitliği, Zığındere, Kocadere, Bomba Sırtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Conkbayırı ve 57’inci Alayı gezerek hem şehitlerimiz için dua etti, hem de ülke topraklarını savunmak adına askerlerimizin verdiği şanlı mücadele ruhunu yaşama fırsatı buldu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çanakkale savaşlarının 100. yılında düzenledikleri geziler ile öğrencilerin Çanakkale savaşlarının yaşandığı toprakları görüp tanımasını ve o günün manevi atmosferini yaşamasını istediklerini belirterek, “Bu amaç doğrultusunda başlattığımız ve 70 gün boyunca her gün 5 otobüsle ortalama 250 öğrenciyi götürdüğümüz gezilerimiz sona erdi. Proje kapsamında toplam 18 bin öğrencimiz, öğretmenleriyle birlikte destanın yazıldığı topraklara giderek, profesyonel rehberler eşliğinde gezip tanıma fırsatı buldu. Bu geziler sayesinde öğrencilerimizin tarih derslerinde dinledikleri savaşın yaşadığı toprakları gezip görerek, milli ve manevi bir bilincin oluşmasına katkı sağladık” diye konuştu.
18 Bin öğrenci destanın yazıldığı toprakları gezdi
18 Bin öğrenci destanın yazıldığı toprakları gezdi
EditorOsmangazi Belediyesi’nin Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında ‘Kuruluştan Kurtuluşa Yolculuk’ adıyla okullarında başarılı olan öğrencilere yönelik düzenlediği kültür gezileri sona erdi.
Yorumlar