Kategoriler

Edirne'de “Dijital İşler“ temasıyla düzenlenen “Türkiye Teknoloji Buluşmaları“ sona erdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Eticaret Merkezi AŞ ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından 85. organizasyonu Edirne'de düzenlenen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" sona erdi.

"Dijital İşler" temasıyla Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, e-ticaret, e-ihracat, dijitalleşme, Metaverse, NFT ve blockchain konuları konuşuldu.

Etkinlikte "Metaverse ile yeni evren" başlıklı bir sunum yapan Atlas Space kurucusu ve CEO'su (üst yönetici) Ahmet Burçin Gürbüz, blockchain ve metaverse teknolojilerinin dünyada hızlı şekilde gelişmeye başladığını söyledi.

Metaverse evreninde yeni deneyimlerin tasarlandığını belirten Gürbüz, "Metaverse'yi kendi sitenizi açabileceğiniz bir internet gibi düşünebiliriz. Ama bu siteniz 3 boyutlu olabilir artık. İstenilen şekilde kendi avatarınız yaratılarak girilebilen bir dünyadan bahsediyoruz. Bu alanda ilerlemek için en önemlisi içerik üretimi. Metaverse dünyasında yapılabilecekler şu anda kısıtlı durumda. Yavaş yavaş büyüyor. Artık konserler ve etkinlikler yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve dijital alanlarda hizmet veren Workflex kurucusu ve CEO'su Zeynep Bilgiç ise "Karma iş gücü ve freelance ekosistemi" başlıklı sunumunda geleneksel çalışma modellerinin iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığını dile getirdi.

Çalışanların iş dünyasından beklentileri ve çalışma tercihlerinin değiştiğini anlatan Bilgiç, şunları kaydetti:

"Yeni dünyada geleneksel tek tip çalışma modelleri işe yaramıyor. Eski sistemde kadrolu ve yarı zamanlı çalışanlar önemliydi. Karma iş gücü modelinde ilk halkayı kadrolu çalışanlar, ikinci halkayı hizmet sağlayıcılar oluştururken üçüncü halka freelance ekosistemi oluşturuyor. Dördüncü halkada da robotik sürece katılan makineler var. Şirket ihtiyaçlarına göre bu dört katmanı kullanan şirketler rekabet avantajında çok daha öne geçecekler."

Bilgiç, yapılan araştırmalara göre 2027'de dünya üzerindeki iş gücü nüfusunun yüzde 50'den fazlasının freelance ekosistemiyle gelir elde edeceğini gösterdiğine dikkati çekti.

Dijitale Exchange CEO'su Emrah Pamuk ve Mükellef CEO'su Okan Şafak da e-ticaret ve dijitalleşme konularında sunum yaptı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
CHP'Lİ ORHAN SARIBAL, 2025 TARIM BÜTÇESİNİ ELEŞTİRDİ
BURSA
TÜRKİYE KUPASINDA BURSASPOR'UN RAKİPİ VANSPOR FK OLDU!
GENEL
TÜRKİYE’NİN LİDER MARKASI BALAT’TA SATIŞ NOKTASINI HİZMETE AÇTI
BURSA
HER FİDAN ORMANA, HER ORGAN HAYATA DÖNÜŞSÜN' PROJESİ KAPSAMINDA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BURSA
Dostum Kupası Oryantiring Yarışları Başlıyor
BURSA
Bursa’da ‘Ata’mızı anıyoruz
GÜNCEL
TBB’DEN İLK ‘KAYYIM ZİYARETİ’ CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’E ÖZEL: DOĞRUDAN DEMOKRASİYE KARŞI BİR CİNNET HALİ
BURSA
Hiper sözlü kültür dönemindeyiz”
DÜZCE
Düzce'de iki katlı ev küle döndü!
HAVA DURUMU
Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı!