Kategoriler

Türkiye’de korkutan veriler… Çocuklar internetten ve videolardan kopamıyor!

TÜİK, Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nı bu yıl ilk kez bağımsız şekilde araştırdı. Çocukların internet kullanım oranının yüzde 91,3 olduğu araştırmada, erkek çocuklar kız çocuklardan daha fazla dijital oyun oynadı. Çocukların yüzde 96,3’ü YouTube’de vakit geçirirken, çocukların yüzde 32,6’sının her yarım saate bir cep telefonu/akıllı telefonunu kontrol ettiği belirlendi.

TÜİK, 2013 ve 2021 yıllarında, Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırmasının bir alt modülü olarak yaptığı Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nu bu yıl ilk kez bağımsız araştırma ile ortaya çıkardı. Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nın örnekleme yöntemi ve soru formu tasarımında değişikliğe gidildi.

Elde edilen verilere göre çocuklarda İnternet kullanımı 2021 yılında yüzde 82,7 iken 2024 yılında yüzde 91,3 oldu. İnternet kullanımı cinsiyete göre incelendiğinde; erkek çocukların yüzde 92,2’sinin kız çocukların ise yüzde 90,3’ünün İnternet kullandığı görüldü. Bu oranlar 2021 yılında sırasıyla yüzde 83,9 ve yüzde 81,5’ti.

İnternet kullanan çocukların yüzde 97,4’ü düzenli İnternet kullandığını beyan etti. Bu oran, 2021 yılında yüzde 98,6 idi. Düzenli İnternet kullanan çocukların yüzde 42,9’unun hafta içi, yüzde 53,6’sının ise hafta sonu günde yaklaşık iki saat ve daha fazla süre İnternette vakit geçirdiği gözlendi. Günde yaklaşık iki saat ve daha fazla süre İnternet kullanımı yaş gruplarına göre incelendiğinde; bu oran hafta içi 6-10 yaş grubu için yüzde 30,6, 11-15 yaş grubu için yüzde 54,4 oldu. Hafta sonu ise sırasıyla yüzde 43,2 ve yüzde 63,5 oldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Ziya Gökalp vefatının 100. yılında yad edildi
BURSA
İznik Gezi Rehberi Yayında
BURSA
“Geçmişi unutmadan geleceğe umutla bakıyoruz”
BURSA
“İnegöl Çok Güzel Olacak”
BURSA
Osmangazi Belediyesi camilerde temizlik çalışması başlattı
GÜNCEL
Yeşilova’dan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye’ Destek
BURSA
DOSABSİAD’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE CUMHURİYET ETKİNLİĞİ
ANKARA
Türkiye’de korkutan veriler… Çocuklar internetten ve videolardan kopamıyor!
GENEL
MHP’li Oğuzhan Güngör görevden alındı! 24 yıl önce babama uygulanan yöntemi bana da uyguladılar
ANKARA
Teröristlerin inlerine girmeye devam!