Kategoriler

ALİNUR AKTAŞ 3 YILDA NE YAPTI?

Bu köşe yazımda Bursa’nın önemli sorunlarından birine daha temas edeceğim. Yazının ana konusu başlıkta da belirttiğim gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş’ın 3 yılda yaptığı (daha doğrusu yapamadığı) icraatları olacak.

Bilindiği üzere 2017 yılında Recep Altepe’nin yerine göreve getirilen Alinur Aktaş, ivedilikle bir basın toplantısı düzenlemişti ve önümüzdeki dönemlerde yapacağı icraatları dile getirmişti.

Bu toplantıda Aktaş, Bursa’nın trafik sorununu 2 yıl içerisinde çözeceğini iddia etmişti.

Fakat aradan geçen 3 yıla rağmen trafik sorununun çözülmesi bir kenara şehiriçi trafikte sorunlar daha da arttı. Büyükşehir belediyesi olarak kamulaştırma yapmazsanız, alternatif yollar açmazsanız Bursa trafiğinin ağırlaşmaya devam etmesi kaçınılmazdır.

Son yerel seçimlerin ardından Bursa, Ak Parti’nin elinde kalan en büyük belediyesi oldu. Bu sebeple Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 3 yıllık performansı ayrı bir önem kazandı. Çünkü Bursa’da atılacak olumlu adımlar tam anlamıyla Ak Parti’nin lehine puan kazandıracakken, Bursa’daki olumsuzluklar da direkt Ak Parti’nin hanesine negatif yansıyacak.

Maalesef biz büyükşehirden olumlu bir adım göremiyoruz.

Hatta sokaktaki vatandaş Bursa’da yapılan olumsuz işlerden ötürü artık daha yüksek sesle ‘Bir dahaki seçimde Ak Parti’ye oy vermeyeceğim!’ diyor.

Bursa’nın çözülemeyen sorunu trafik meselesinin yanısıra çözümsüz bir diğer mesele de İstanbul yolu üzerindeki T2 tramvay hattı!

2015 yılında dönemin belediye başkanı Recep Altepe döneminde ihaleye çıkarılan T2 Tramvay Hattı’nda kazanan firmanın iflas açıklaması sonrası konu sürüncemeye girmişti. Alinur Aktaş döneminde tekrar yapılan ihalelerde de birçok sorun meydana gelince hat meselesinin yapboza döndü.

Bu belirsizlik Bursalı vatandaşların olumsuz yorumlarına sebep oldu. İstanbul yolu üzerindeki esnafın kan ağlaması, araç gidiş gelişlerindeki sıkıntılar ve otopark sorunu gibi bir çok mesele vatandaşın tepkisini çekti.

Bursa’nın mega projelerini ve önemli ekonomik yatırımlarını gündeme getirmek isterken ne yazık ki bunu yapamıyoruz. Çünkü özellikle son üç yılda belediyenin elini attığı her proje başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Bursalıları hayal kırıklığına uğratan diğer proje de hızlı tren projesi. Tam on yıl önce tohumları atılan projenin hala meyvesini yiyemeyen Bursalılar bu durumdan şikayetçi. Bursa’nın 10 katı az nüfusa sahip illerde hızlı tren imkanı mevcutken Bursa şehrinin bu olanaktan faydalanamıyor olması tam anlamıyla skandal.

Adalet Srayı’nın yapılma meselesi de aynı. Nereye yapılacağına tam karar verilemeyen Adalet Sarayı da çözüülemeyen sorunlar arasında. Bölge İstinaf Mahkemesi’ İstanbul yoluna yapılsa da Adalet Sarayı sorununun çözümü hali hazırda söz konusu değil.

Bu sıkıntılar artık örtülemeyecek derecede büyümeye devam ederken Başkan Alinur Aktaş ne yaptı bilmiyoruz ama basın toplantısı yapmadı bunu biliyoruz.

Verdiği vaatler, Bursa’nın son durumu ve 3 yıllık bilanço hakkında geniş çaplı bir toplantı yapmayan Alinur AKTAŞ Bursa halkının sesine kulaklarını tıkamış gibi gözüküyor. Fakat bu durum olası bir erken seçimde Ak Parti’ye büyük zarar verebilir.

Ayrıca bir parantez açarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesinin de olası bir erken seçim gündemini oluşturduğunu söyleyelim.

Konumuza gelirsek Alinur Aktaş yapmadığı projeler konusunda eleştirilirken yaptığı işlere de göz atmak gerekiyor. Başkan Aktaş’ın yaptıklarına baktığımızda da durum hiç iç açıcı değil.

Önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yaptığı projeler ya devredildi ya kiralandı ya da satıldı. Fakat o dönem Bursa’nın 5 Milyar Tl olan borcu neredeyse hiçbir mega proje yapılmadan 10 Milyar TL’ye yükseldi.

Peki bu nasıl oldu?

Sorunun cevabını sizlere bırakıyorum.

Kozahan’daki restorasyon(!) çalışmaları, bazı tv kanallarına verilen yüz milyonlarca lira tanıtım bedeli, 2019 sayıştay raporu, temsili karşılama giderleri...

İşte bu yapılanları göz önüne aldığımızda sorunların çözümü noktasında çıkmaza sürükleniyoruz.

Başkandan net bir cevap bekliyoruz. Ama cevap Yok!

‘Bursa Büyükşehir Belediyesinin borcu ne kadar?’ diyoruz. Ama cevap Yok!

‘Çıktığınız canlı yayınların bedeli ne kadar?’’ diyoruz. Ama cevap Yok!

İstanbul medyasına her ay çıkartma yapan Aktaş, bizim sorularımıza neden cevap vermiyor?

 Diğer konumuz ise Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın yaptığı toplantılardaki konular.

2015 yılındaki Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un yardımcısı ve yürütme kurulunda görev alan Davut Gürkan o dönem görevden alınmıştı hatırlayacağınız gibi.

Gürkan’ın iş adamı olmaıs, halktan kopuk olması eleştirilere sebep olsa da başarılı olabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Eski bakanların, il başkanlarının bulunduğu toplantıya dönelim. Bu toplantıda tabiri caizse herkes açmış ağzını yummuş gözünü. Herks sıkıntı ve sorunları gündeme getirmiş.

Özellikle önceki il başkanı Ayhan Salman partiden kopuşların ve ihraçların sorumlusu olarak gösterilmiş. Hatta bazı milletvekilleri de büyükşehir belediye başkanına sözlerinde durmadığı için eleştirilerde bulunmuş.

Bu toplantı diğer partilere karşı birlik ve beraberlik göstergesi ise çok güzel. Umalım ki bu tür toplantılar bir çeşit ‘gaz alma’ toplantısı olarak kalmaz.

Yorumlar