Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu açılıyor

Kayseri Melikgazi Belediyesi, İş-Kur ve Melikgazi İlçe Halk Eğitim Merkezince ortak bir projeyle AB mali destekli meslek edindirme kursu açtıklarını söyledi.

Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu açılıyor
banner98
Kayseri Melikgazi Belediyesi, İş-Kur ve Melikgazi İlçe Halk Eğitim Merkezince ortak bir projeyle AB mali destekli meslek edindirme kursu açtıklarını söyledi. Kursta kültür mantarı yetiştiriciliği eğitimi verilecek.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kurum, kuruluş ve mesleki oda ile dernekler ile her zaman istişare içinde çalıştıklarını ve ortak projeler üreterek bunu uyguladıklarını söyledi. Başkan Memduh Büyükkılıç, “Toplumumuzda büyük bir rağbet gören ve talep edilen kültür mantarcılığı yönünde çalışma yaparak bu yönde eleman yetiştiriyoruz. Kültür mantar nedir, nasıl yetiştirilir, cinsleri, yetiştirme ortamları, büyütülmesi gibi teorik bilgiler Melikgazi Halk Eğitim Merkezi'nde verildi. Kültür mantar yetişçiliğe katılan 24 kursiyere Melikgazi Fidanlık Tesisleri'nde ise uygulamalı eğitim verilmektedir. Melikgazi her zaman öncü olmaya devam etmekte olup, kültür mantar yetişçiliği alanındaki bir eksikliği gidermiş olacaktır. Bu çalışma ile aynı zaman da kurumlar arası ortak projelerin uygulanmasına iyi bir örnek teşkil etmektedir.” dedi.

Bu çalışmanın aynı zamanda AB Mali Destek Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, uygulamalı eğitimi Ziraat Teknikeri Ünal Metin tarafından verildiğini kaydetti. Başkan Büyükkılıç, anlatım sonrası soru cevap şekilde gerçekleştirilen eğitimin fidanlık tesislerinde bizzat uygulamalı olarak devam ettirildiğini sözlerine ekledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0