Bursa'da Köy Yolları Ulaşıma Açıldı!

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan 6 köy yolunun yeniden açıldığını söyledi.

Bursa'da Köy Yolları Ulaşıma Açıldı!
banner98
Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan 6 köy yolunun yeniden açıldığını söyledi.

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı özellikle Bursa'nın Kestel ilçesi dağ köylerinde etkili olurken 6 köy yolunu ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler aralıksız olarak yol açma çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak kapalı olan köy yollarını yeniden açtılar. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Tarım ve Köy Hizmetleri Daire Başkanı İsmail Aksoy ekiplerin karla mücadele çalışmalarını yerinde incelemek için Kestel Kazancı, Alaçam, Orhaniye ve Osmaniye köylerinde incelemelerde bulundular.

Genel Sekreter Bilal Çelik İl Özel İdaresinin Kestel Kazancı, Alaçam, Saitabat, Osmaniye ve Orhaniye köylerinde akşam saatlerinde karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek yaptığı açıklamasında "Bugün mevsimin ilk karı özellikle Kestel ilçemizin dağ bölgesinde etki oldu ve 6 köy yolumuz yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Fakat karla mücadele ekiplerimiz hemen müdahale ederek çok kısa bir zamanda köy yollarımız yeniden ulaşıma açıldı. İznik ilçemizde Hacıosman ve Sarıağıl köylerimizde cenaze olduğunu haber aldık bu köylerde kar yağışının etkili olduğu haberi gelince ekiplerimizi hemen yönlendirdik ve ulaşım sorunu yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldık. Bursa olarak şuan için kapalı köy yolumuz bulunmamaktadır. İl Özel İdaresi olarak 6 ekiple 28 araçla biz şu anda faaliyet gösteriyoruz. Ekiplerimizin sayısını artırma imkânımız var. Toplam 60 personelimiz var ama şu anda 24 tanesini görevde tutuyoruz, ihtiyaç durumunda 60’a kadar çıkarma imkânımız var." dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2013, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0