Şimdi Hasat Zamanı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası’nda faaliyet gösteren IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi projeyi hayata gecirdiler.

Şimdi Hasat Zamanı
banner98
Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası’nda faaliyet gösteren IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Garden Quala’nın birlikte yürüttüğü, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması Projesi’nde hasada başlandı.
Çiçekli Mahallesi’nde gerçekleştirilen hasat törenine, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Büyükşehir bürokratlarıyla katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana çiftçisi için, Türk çiftçisi için alternatif ürün sunmak, çiftçinin ürün desenini zenginleştirmek ve gelirini artırmak için başlatılan çalışmaların ilerlediğini söyledi.
"BU ÇALIŞMA BÜYÜK HEDEFLER, İDEALLER İÇERİYOR"
Başkan Hüseyin Sözlü, “Çalışmalarımız önemli bir safhaya geldi. Bu yılki deneme üretimlerinden sonra daha da netleşecek ve çiçek borsasındaki değerini gördükçe çiftçimiz ne yapacağına daha iyi karar verecek. Bunun da olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Ürünler Hollanda Çiçek Borsası’nda değerini bulacak. Belki bu ürünlerden kar etmeyeceğiz. Azar azar gönderiyoruz ama önemli bir Ar-Ge çalışması bu. Başarılı olacağız inşallah. Adana çiftçisini, belki Türk çiftçisini zengin etme noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Bunu zaman gösterecek. Emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımızı, çalışanlarımızı, ekimini, dikimini, bakımını gerçekleştiren, elleriyle böyle güzel çiçekler yetiştiren hanımefendi arkadaşlarımızı, mesai arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmaların içerdiği büyük hedefleri, idealleri zaman bize gösterecek. O günlere az kaldı. Allah’ın izniyle bizim çiftçimiz de refah toplumunun bir parçası olacak, dünyanın iyi üretip iyi kazanan çiftçileri arasındaki yerlerini alacaklardır. Hayırlı olsun” dedi.
Hollanda Borsası’na gönderilecek çiçeklerin hasadını bizzat başlatan Başkan Hüseyin Sözlü, ekim alanlarında inceleme de gerçekleştirdi.
Bir süre önce projede son aşamaya gelinmiş ve çiçek yetiştiriciliği için 40 çiftçinin istekli olduğunun tespit edilmesinin ardından, her çiftçi belirlenen çiçek türleriyle ilgili 3 bin metrekare alanda ekime başlamıştı.
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0