banner102

Çevreci Öğrenciler Geri Dönüşüm Tesislerini Gezerek Öğrendi

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki 16 ilkokulda uygulanan, Süleymanpaşa Belediyesi Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) kapsamında teknik gezi düzenlendi.Çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı ve çevreyi sevdirerek çevre kirliliğinin...

Çevreci Öğrenciler Geri Dönüşüm Tesislerini Gezerek Öğrendi
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki 16 ilkokulda uygulanan, Süleymanpaşa Belediyesi Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) kapsamında teknik gezi düzenlendi.
Çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı ve çevreyi sevdirerek çevre kirliliğinin azaltılmasını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında Muratlı Geri Dönüşüm Tesisi ve Köknar Kağıt Karton A.Ş.’yi ziyaret eden Atatürk İlkokulu öğrencisi minik çevre gönüllülerine, tesislerin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Tesisteki ünitelerin çalışmalarıyla ilgili öğrencileri bilgilendiren yetkililer, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için geri dönüşümün önemine dikkat çekti.
TEKNİK GEZİ SONRASI PİKNİK DÜZENLENDİ
Teknik gezinin ardından çere gönüllüleri için piknik düzenlendi. Güzel, neşeli bir ortamda geçen piknikte minik çevre gönüllüsü öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrencilere, okulda, evde ve bulundukları ortamlarda geri dönüşüm çalışmalarında etkin bir rol oynamaları konusunda farkındalığı artırmak için teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitim de vermeye özen gösterdiklerini söyleyen Atatürk İlkokulu öğretmenleri, bu amaçla yapılan gezinin öğrenciler açısından çok verimli geçtiğini belirtti.
Katı Atık Depolama Tesisine yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını ifade eden öğrenciler, çevreye karşı duyarlı olmanın önemini kavradıklarını dile getirerek, projede emeği geçen Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0