TARİHİ ERKEN SEÇİM 24 HAZİRAN 2018 ve SONRASI NE OLUR?


Geçen sene 22 Eylül 2017'de MansetX Gazetesi’nde ''ERKEN SEÇİM KAPIDA'' manşeti atmıştık.
Bizler bu manşeti attığımızda, birileri bizlere gülmüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimler tarihinde olacak diyor, siz rüya görüyorsunuz diyenlerin sayısı çoktu.

Ama 2018'in ilk ayında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sürpriz bir açıklama yaparak, MHP’nin 2019'da Cumhurbaşkanı adayının olmayacağını söylemişti. Hatta 2019'daki seçimlerle ilgili Cumhurbaşkanı Adayı olarak mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceği gibi flaş bir açıklama yapmıştı.
Bizler bu açıklamayı duyunca, 2018'de kesin erken seçim olacağını anladık ve erken seçim kararının alınması da ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş oldu.
Yine bu kapsamda son damgayı da, yine 2002'deki erken seçimi yaptıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o zaman olduğu gibi 2018'de grup toplantısı sonrası 26 Ağustos 2018'de erken seçim olması gerektiğini söyledi.
Bir anda gündem erken seçim oldu ve ok yaydan çıktı. Bu duruma tarafsız kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı’nın açıklaması sonrası, TBMM'de grup toplantısında bu açıklamayı değerlendirmeyip, kendi konuşması sonrası soruları cevapsız bırakmıştı. Hatta grup toplantısında ki konuşmasında 3 kez 2019 seçimlerine vurgu yapmıştı.


Bu aşamadan sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden bir sonraki gün için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13:30'da toplantı yapacağı kamuoyuna duyuruldu. İşte ertesi gün bu görüşme sonrası neler olacağı merak konusuydu.
Özellikle MHP Genel Başkanı Bahçeli, ülkenin istikbal ve istiklal mücadelesi ve dış güçlerin oyunlarını gördüğünü ve ülkenin üzerinden kara bulutların gitmesi için erken seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söylemişti.
İşte bu tarihi görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıklama yapacak merak konusuydu. Hatta bu görüşme sonrası AK Parti’de Başbakan ve MYK üyelerinin, Külliyeye çağırılarak istişare edilmesi, konunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu. Ve bizimde geçen sene yazdığımız gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim kararını aldığını söyledi. Bu açıklama sonrası, hangi ayda seçim yapılacağı konuşulurken, belki de hiç kimsenin düşünmediği 24 Haziran 2018 tarihi açıklandı. Peki 66 günde AK Parti, MHP ve BBP’nin bu süreçte %50+1 alacak mı soruları akıllara geliyor. Hatta bu açıklama sonrası başta CHP, İYİ PARTİ ve HDP'nin de Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmaması da, seçimde ERDOĞAN'ın elini güçlendiren bir adım oldu.


Aslında bu erken seçim ile ilgili vatandaşların, ülkemiz üzerine oynanan oyunları medya ile en iyi şekilde gördüğünü ve bu süreçte Ak Parti’nin %55 ile ilk turda seçimi kazanacağını söyleyenlerin olduğunu iletelim.


Tabi ki takdir aziz milletimizin olacaktır. Yine erken seçim ile ilgili Bursa'da da merak edilen başka konular vardı.
Bu seçimde Ak Parti Bursa Teşkilatı beklenen oy oranını yakalayacak mı?


Bursa'yı Ankara'da kim temsil edecek? Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu hangi görevde devam edecek? Ak Parti Bursa Milletvekillerinin kaçı değişecek? Yine Şanlıurfa Milletvekili eski Bakan Faruk Çelik, bu dönem aktif siyasette görev alacak mı? Yine en çok merak edilen konulardan birisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milletvekili Adayı olarak görevinden istifa edecek mi?
Bir başka soru ise AK Parti’de Gençlik ve Kadın Kollarından Milletvekili Adayı olarak kimler listeye girecek merak ediyoruz. Bu süreçte neler olacak hep beraber göreceğiz.
Tabi ki bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kadar kısa sürede İllerde Milletvekili Adayların belirlenmesi noktasında ne kadar başarılı olacak hep beraber göreceğiz. Çünkü halkta karşılığı olmayan Milletvekili Adaylarının, artık halktan oy alma noktasında zorlayacağını iletelim. Yine yazmış olduğumuz bu soruların cevabını tabi ki AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini iletelim. Evet bizlerde bu tarihi seçime fırsat veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi atmış olduğu bu adımdan dolayı tebrik ediyoruz. Özellikle ABD ve bazı AB ülkelerinin ülkemizin büyümesini, güçlenmesini istemezken, ekonomik olarak diz çöktürmeye çalışan dış güçlere fırsat verilmediği için ülkemizin geleceğe daha rahat, emin adımlarla ilerleyeceğine inancımızdan dolayı, bu sürecin önemli bir milat olduğunu iletmek isterim. Sonuçta demokrasi halkın tercihlerine saygı duymayı gerektirir. Bizlerde her halükarda sandıktan çıkacak her sonuca saygı duyacağız. İnşallah bu seçimlerin, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim.
Sonuçta ben yok biz varız.
Selam ve dua ile.
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0