banner102

Deplasmanda Fenerbahçe ile oynamak hiç kolay değil

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki derbi karşılaşmasında konuk olduğu Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Deplasmanda Fenerbahçe ile oynamak hiç kolay değil

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki derbi karşılaşmasında konuk olduğu Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Fenerbahçe ile deplasmanda oynamanın zorluğuna değinerek, "Deplasmanda Fenerbahçe ile oynamak hiç kolay değil. Düşüncelerimizin büyük bölümünü sahaya yansıttık. Top çizgiyi geçmeyince yapacak bir şey yok. Bugün öyle bir gündü. Elimizden gelen her şeyi yaptık." dedi.

Fenerbahçe deplasmanında kazanamama serisinin 22 maça çıktığının hatırlatılması üzerine Terim, "Ben böyle bir istatistiğe takılmıyorum. Bizim burada çok güzel unutulmazlarımız var. Bir maçı kazanmışsınız veya kaybetmişsiniz ne olur? Biz 50 sene burada Fenerbahçe'yi yenemeyelim ama şampiyon olalım. Bizim burada önemli unutulmazlarımız var ve o daha önemli bizim için. Biz ona takılmıyoruz. Bizim için bu istatistik önemli değil." ifadelerini kullandı.

Derbideki sonucu 1 puan kazanılmış olarak mı yoksa 2 puan kaybedilmiş olarak mı gördüğü şeklindeki soruya sarı-kırmızılı teknik adam, "Galatasaray felsefe olarak nerede kazanamadıysa, puan kaybetmiştir. Üç puan alınamayan her yerde puan kaybı vardır. Sonuçta lideriz ve 2 puan bırakıyoruz. Bunun tesellisi var çünkü Fenerbahçe rakiplerimizden biri. Onun dışında 3 puan haricindeki her sonuç bizim için kayıptır." yanıtını verdi.

Terim, Fernando Reges'in sakatlığının oyun içinde kendilerine olan etkisiyle ilgili olarak, "Fernando bizim için çok önemli bir oyuncu. Ndiaye'yi kaybettik, bari onu kaybetmeyelim diye uğraşıyoruz. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Muhakkak ki pas istasyonu olarak, oyun zekası olarak, pası organize eden bir oyuncu olarak bizim için çok önemli bir noktada oynuyor. Aklımızda olmayan bir değişiklikti. Belki olmasa, Yasin veya Eren'i de sokabilirdik hücum anlamında. Puan kayıplarını telafi edebilirsiniz ama oyuncuların sağlığı çok daha önemli." diye konuştu.

Şampiyonluk yarışında üst sırada olan takımı yenebilmenin her zaman önemli olduğuna dikkati çeken sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Bu tip maçlarda alınan galibiyet, puan farkını azaltmak demektir. Önümüzde 8 maç var. Önemli olan ligi birinci bitirmek. Önde olmak belki psikolojik avantaj ama sezon sonu nerede olduğunuz önemli. Rakiplerimizden biri olan Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını koruduğumuz için, kaybedilen 2 puanı görmeyebiliriz. Yine de daha önce söylediğim gibi, kazanılmayan her maçta puan kaybedilmiştir." şeklinde konuştu.

Maçın genelinde hem gol atabilecekleri hem de gol yiyebilecekleri pozisyonlar olduğunu aktaran Terim, "Ancak son 5 dakikada, direkten dönen topla beraber en az 3-4 net gol pozisyonumuz vardı. Beraberlik düşüncem hiç olmadı ancak hep söylediğim gibi, kazanamıyorsanız kaybetmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0