Amatör Spor Müsabakalarında İlk Yardım Sertifikalı Görevliler Yer Alacak

Amatör spor müsabakalarında ilk yardım sertifikalı görevliler yer alacak.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, "İlk Yardım...

Amatör Spor Müsabakalarında İlk Yardım Sertifikalı Görevliler Yer Alacak
banner98
Amatör spor müsabakalarında ilk yardım sertifikalı görevliler yer alacak.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü"ne imza attı. İmzalanan protokol ile amatör spor kulüplerinin oynadığı maçlarda görev alan 2 bin 500 kişiye ilk yardım eğitimi verilmesi amaçlanıyor.
Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında işbirliği sağlamak amacıyla "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandı. İmza törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez katıldı. İmzalanan protokol çerçevesinde, amatör spor kulüplerinin oynadığı maçlarda sahada görev alan yaklaşık 2 bin 500 kişiye ilk yardım eğitimi verilecek. 112 acil yardım istasyonlarına her hafta maçların gün ve saatleri liste olarak gönderilecek, görevliler bilgilendirilecek.
"AMATÖR SPOR YAPILAN ALANLARDA SERTİFİKALI BİRİNİN OLMASINI ARZU EDİYORUZ"
Bakan Müezzinoğlu, imzalanan protokol ile spor, sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda önemli bir imza atıldığını vurguladı. 2 yıldır amatör sporculara yönelik ilk yardım hizmetleri üzerine çalıştıklarını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Son günlerde kamuoyuna yansıyan 17 yaşındaki hakemimizin, dün itibari ile 12 yaşında genç bir çocuğumuzu kaybetmiş olmanın, belki bu hazırlıklarımızın daha güçlü yapılmasına da mesaj veriyor. Biz burada özellikle ilk yardımı önemsiyoruz. İlk yardım sertifikasında sağlık bakanlığı olarak gerek antrenörlere, gerek kaptanlara gerek oradaki yöneticilere ilk yardım kursları vererek sertifikasyonu arttırarak olabildiğince amatör spor yapılan alanlarda mutlaka ilk yardım sertifikası olan birinin olmasını arzu ediyoruz. Bu protokolde de bunu başarmayı hedefliyoruz" dedi.
Bakan Kılıç imzalanan protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hayata geçirilecek olan çalışmanın kendileri için büyük önemi olduğunu dile getiren Bakan Kılıç şunları söyledi:
"100 bin’i futbol olmak üzere toplamda 500 bine yakın müsabaka oynanmakta. bu müsabakaların her birisinde yoğun bir efor sarf edilmekte. Bugün yapacağımız bu anlaşma, bu protokol ile ilk yardım konusundaki sertifikasyon eğitimi ve bu anlamda genel eğitimi dikkate aldığımızda ilk yardımın çok önemli olduğunu görüyoruz. İlk andaki müdahelenin çok önemli olduğu, orada müdahele de bulunacak kişinin bu konuda belli bir eğitimden geçmiş olması ve ne yaptığını biliyor olmasının çok büyük faydası olduğunu biliyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0