Mobil Mamografiİ Aracı’ndan 1 Yılda 10 Bin Kanser Taraması

· MOBİL MAMOGRAFİ ARACI’NDAN 1 YILDA 10 BİN KANSER TARAMASI · MOBİL MAMOGRAFİ ARACINDAN KANSER TARAMALARINA DEV DESTEK · BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN: MOBİL MAMOGRAFİ ARACI KANSER TARAMALARINDA BÜYÜK ROL OYNUYOR

Mobil Mamografiİ Aracı’ndan 1 Yılda 10 Bin Kanser Taraması
banner98
 Bursa Halk Salığı Müdürlüğü bünyesinde kanser erken teşhis ve tarama faaliyetlerine destek vermek için kullanılan mobil mamografi aracı, 10 bininci mamografi çekimini gerçekleştirdi.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Arabayatağı Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde vatandaşlara tarama hizmeti veren Mobil Mamografi Aracı’nın 10 bininci mamografi çekimi için tören düzenledi. Törene Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı. Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, meme kanserinin erken teşhis edilebilir ve önlenebilir bir hastalık olduğunu belirtti.

Meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi için kanser taramalarının oldukça önem arz ettiğini vurgulayan Dr. Akan, “Geçtiğimiz yıl Mart ayında hizmete giren mobil mamografi aracımızla birlikte kanser taramalarında mobil hizmet dönemine geçtik. Aracımız bugüne kadar 15 ilçede 10 bin vatandaşımıza tarama hizmeti sundu. Aracımız sayesinde KETEM birimlerine uzak olan vatandaşlarımızın oturduğu bölgelere giderek kanser taramalarını gerçekleştirme ve kanserle daha etkili mücadele etme fırsatı buluyoruz” şeklinde konuştu.

Tarama Sayıları Artacak

Bursa’da kanser tarama faaliyetlerinin 4 KETEM birimi ve bir mobil mamografi aracı ile devam ettiğini dile getiren Dr. Akan, “Kanser taramalarında her yıl daha yüksek rakamlara ulaşıyoruz. 2015 yılında 49 bin 914 kişiye tarama hizmeti verilirken, 2016 yılında bu sayı yaklaşık 36 bin artış gösterdi ve birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında toplamda 85 bin 874 vatandaşımıza tarama hizmeti sunuldu. Bu artışta hiç şüphesiz hizmete giren yeni KETEM birimleri ve mamografi aracının rolünün büyük olduğunu görüyoruz. KETEM birimlerimizin sayısının artması ve mobil aracımızın sahada tarama faaliyetlerine devam etmesiyle bu yıl da tarama sayılarında artış yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

Mobil mamografi aracının bir süre daha Arabayatağı’nda tarama hizmeti vermeye devam edeceğinin altını çizen Dr. Akan, vatandaşları kanser taramaları yaptırmaları için mamografi aracına davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0