Osmaniye’de Acil Çağri Hizmetleri Tek Bir Merkezde Toplanıyor

Osmaniye’de Acil Çağrı Hizmetleri tek bir merkezde toplanacak. Vali Dr. Mehmet Oduncu, yapılması planlanan 112 Acil Çağrı Merkezi için yer incelemelerinde bulundu.Beraberinde Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri...

Osmaniye’de Acil Çağri Hizmetleri Tek Bir Merkezde Toplanıyor
banner98
Osmaniye’de Acil Çağrı Hizmetleri tek bir merkezde toplanacak. Vali Dr. Mehmet Oduncu, yapılması planlanan 112 Acil Çağrı Merkezi için yer incelemelerinde bulundu.
Beraberinde Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Kahraman, Milli Emlak Müdürü Uğur Üstündağ ile birlikte Toprakkale, Cevdetiye, Çardak Köyü ve Fakıuşağı Mahallesindeki arazilerde incelemelerde bulunan Vali Oduncu, uygun olan yer tespit edildiğinde 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasının yapımına başlanacağını söyledi.
Vali Oduncu, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle 112 acil sağlık, 155 polis imdat ve 156 jandarma gibi farklı acil çağrı numaralarının "112 Acil Çağrı Numarası" adı altında toplanarak hizmet vereceğini ifade ederek, tek bir yazılım altyapısıyla acil çağrı hizmetlerinin tek merkezden eşgüdüm içerisinde yürütüleceğini kaydetti. Acil çağrı hizmetlerinin tek numarada toplanmasıyla hizmetlerde oluşabilecek koordinasyon eksikliğinin önlenmiş olacağını da belirten Vali Oduncu, tek numaradan yönetilen acil çağrılarda zaman kaybının yaşanmayacağını, olaylara çok daha hızlı bir şekilde müdahale edileceğini ve tek numaradan verilen hizmetin olay anında nereyi arayacağını bilemeyen vatandaşlar için önemli bir kolaylık getireceğini söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0