Türk Tasarımcıdan Dünyada Bir İlk

Türk bir tasarımcı tarafından hazırlanan ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan deri gelinlik Kocaeli’de düzenlenen evlilik fuarında ilk kez sergilendi.Kocaeli’de açılan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda (İDEV),...

Türk Tasarımcıdan Dünyada Bir İlk
banner98
Türk bir tasarımcı tarafından hazırlanan ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan deri gelinlik Kocaeli’de düzenlenen evlilik fuarında ilk kez sergilendi.
Kocaeli’de açılan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda (İDEV), dünyada ilk olma özelliği taşıyan deriden gelinlik düzenlenen defile ile sergilendi. Alex Kendo isimli Türk tasarımcı ve ekibi tarafından fuara özel olarak hazırlanan deri gelinlik, izleyicilerin büyük beğenisini aldı. Kuzu derisinden yapılan ve 7 parçadan oluşan özelliği ile sahibi olacak olan gelin adayına düğünden sonra da elbise olarak giyilme imkanı sağlayacak olan deri gelinlik, fuara özel olarak 15 bin TL’den satışa sunuldu.
Alex Kendo isimli Türk tasarımcı tarafından hazırlanan ve bir ilk olma özelliği taşıyan deri gelinlik, İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılan İDEV’de 10 mankenin sahneye çıktığı deri defilesinin sonunda izleyicilerin beğenisine sunuldu. Defileye, Alex Kendo Leather Fashion Mağazası sahibi Alex Kendo, Kocaeli Mağaza sahibi Rana Tunç Berkdemir ile çok sayıda davetli ve fuar ziyaretçisi katıldı.
Defilenin en önemli parçası olarak finalde sahneye çıkan deri gelinlik hakkında bilgi veren Rana Tunç Berkdemir, “Kocaeli Ticaret Odasının isteği üzerine bu fuarda yer aldık. Yine odamız fuar için bizden farklı bir şey yapmamızı istedi. Alex Kendo da bizleri ve odamızı kırmadı. Kısa bir sürede büyük emekler harcanarak, kuzu derisinden bir gelinlik yaptı. Gelinliğin özelliği düğünden sonra dolapta süs olarak kalmayacak bir giysi haline geliyor olmasıdır. Değeri 25 bin lira olan bu gelinliğimiz farklı şekillerde kıyafetlere dönüşerek daha sonra da giyilebiliyor” dedi.
Türkiye’de ve dünyada bu konsepte daha önce böyle bir çalışma yapılmadığının altını çizen deri gelinliğin tasarımcısı Alex Kendo ise, “Kocaeli böyle güzel şeyleri hak ediyor. Herkese emeğinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0