(özel Haber) Eşini Doktora Götürdü, Kendinde De Fıtık Çikti

Fıtık tedavisi gören eşine refakat eden kadın, tesadüfen kendisinin de fıtık olduğunu öğrenince şok oldu.Çanakkale’de özel bir şirkette masa başında grafik ve tasarım işi ile uğraşan Fatih Ceylan'a boyun ve belinde oluşan fıtıklardan...

(özel Haber) Eşini Doktora Götürdü, Kendinde De Fıtık Çikti
banner98
Fıtık tedavisi gören eşine refakat eden kadın, tesadüfen kendisinin de fıtık olduğunu öğrenince şok oldu.
Çanakkale’de özel bir şirkette masa başında grafik ve tasarım işi ile uğraşan Fatih Ceylan'a boyun ve belinde oluşan fıtıklardan kurtulması için 10 seanslık manipülasyon tedavisi uygulandı. Eşine bu seanslar esnasında refakat eden Hicran Ceylan'ın, kocasının, "Sen de muayene ol" demesi üzerine yapılan kontrolde fıtık olduğu ortaya çıktı.
Yapılan MR ve tetiklerden sonra uygulanan 6 seansın sonunda fıtıktan kurtulan 35 yaşındaki Hicran Ceylan, “Sabahları sırt ağrılarından yataktan kalkamıyordum. Gün içerisinde bu ağrılar hafiflese de hiçbir zaman tamamen bitmedi. Belimde de yavaş yavaş kamburlaşma başlamıştı. Eşimin fıtık rahatsızlığından dolayı doktor beyle tanışma fırsatımız oldu. Gidip gelirken eşim şakayla karışık ‘Sen de muayene ol’ dedi. Yapılan tetiklerden sonra fıtık olduğum ortaya çıktı. Ama çok şükür 6 seansta kurtuldum. Artık hiçbir ağrım kalmadı. Daha dik ve keyifle yürüyorum” dedi.
Uzman Doktor Ali Şahabettinoğlu ise, “Hicran Hanım'ı da kontrol ettiğimizde boyun fıtığı başlangıcı ve belinde kamburlaşma olduğunu fak etti ama yaptığımız erken müdahale ile 6 seansta bütün ağrılarından kurtuldu. Ancak bu bir daha olmayacağı anlamına gelmiyor çünkü kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Fıtık olmamak veya tedaviden sonra bu hastalıktan korunmak için masa başı çalışanların muhakkak masayı ve ekranı biraz yükseltmeleri gerekiyor. Oturduğunuzda dirseğinizin alt kısmının masaya değmesi gerekiyor. Bunun gibi önemli hususlara dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.
"BAŞARI ORANI YÜZDE 98"
Manipülasyonun etkili bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Şahabettinoğlu, belden bacağa yayılan ağrının bel fıtığına, boyundan kola, ele vuran ağrının ise boyun fıtığına sebebiyet verebileceğini belirtti. Şahabettinoğlu, "Manipülasyon tedavisi, ellerle rahatsızlığın olduğu bölgeye birtakım germe ve bastırma tedavisi tatbik edilerek yapılıyor. Türkiye'de az sayıda uzman doktor bu tedaviyi uyguluyor. Bunlar hastanın ve hastalığın durumuna göre seanslara bölünüyor. Bel ve boyun fıtığında tedavinin başarı oranı yüzde 98'dir. Bu tedavide ilaç kullanılmadığı için hiçbir yan etkisi de yoktur” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0