banner102

'Dört dörtlük' karne sevinci

İzmir'de 4. sınıf öğrencisi dördüz kardeşler, birbirlerinin karne sevincine ortak oldu.

'Dört dörtlük' karne sevinci

Gaziemir ilçesindeki Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulunda eğitim gören dördüzler Aleyna, Sude, Naz ve Ali Efe Top, karne almanın mutluluğunu yaşadı. Başarılı bir yarıyıl dönemini geride bırakan dördüzler, evlerine "teşekkür belgesi"yle döndü.

Aynı sınıfı paylaşan, birlikte oyun oynayıp ders çalışan kardeşler, eğitim hayatındaki başarılarının yanı sıra uyumlu davranışları ile dikkat çekiyor.

Dördüzlerin ilkokula başladıkları ilk günden bu yana öğretmeni olan Mukaddes Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 sene önce "okula dördüzler geldi" denildiğinde her öğretmenin onları kendi sınıfına almak istediğini ancak şansın kendisine güldüğünü söyledi.

Öğrencilerinden çok memnun olduğunu anlatan Tosun, onların iyi bir öğrenci ve davranışlarıyla örnek olduğunu ifade etti.

Çocuk yetiştirmenin zor bir iş olduğunu, annelerin burada büyük bir rol oynadığını belirten Tosun, "Tek çocukla bile ilgilenmek çok zorken anneleri dördüzlerine sevgiyi, saygılı ve adil olmayı öğretmiş. Bunları sınıfta uyguluyorlar. Onların davranışlarıyla, dersleriyle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım. Arkadaşlarına çok saygılılar ve paylaşmayı çok iyi biliyorlar. Bir arkadaşının ihtiyacı olduğunda dördü de yardım eder." diye konuştu.

Çocukların farklı ilgi alanları olduğunu kaydeden Tosun, Ali Efe'nin resim yapmayı sevdiğini, Aleyna ve Nazlı'nın matematikte daha başarılı olduğunu, Sude'nin müziğe ilgi duyduğunu sözlerine ekledi.

"Ne gerekiyorsa yapacağım"

Anne Fatma Top, yorucu olsa da dördüzlerin mutluluğunun tüm yorgunluğunu aldığını dile getirdi.

Kardeşlerin evde de birbirleriyle oyunlar oynadığını, ders çalıştığını anlatan Top, kızların Ali Efe'yi daha küçük yaştaymış gibi görerek ona özel ilgi gösterdiğini kaydetti.

Dört çocukla ayrı ayrı ilgilenmenin çok fazla vakit aldığını anlatan anne Top, "Onlar okuduğu sürece ne gerekiyorsa yapacağım. Başta vatanımıza, milletimize hayır evlat olmalarını istiyorum. Karnelerinden memnunum. Daha güzel olabilir ama inanıyorum daha iyi çalışacaklar." ifadelerini kullandı.

Doktor olmak istiyorlar

Kardeşlerden Aleyna Top ise teşekkür belgesi almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tatilde de ikinci dönem için hazırlanacağını söyledi.

Kitap okumayı çok sevdiğini ifade eden Top, ikinci dönem takdir akmak istediğini, gelecekte ise iyi bir doktor olmayı hedeflediğini belirtti.

Ali Efe Top da tatilde çokça kitap okuyacağını ayrıca Türkçe ve Matematik çalışacağını, ikinci dönem için hedefinin takdir belgesi almak olduğunu söyledi.

Tatilde oyun için de vakit ayıracağını ifade eden Top, Aleyna gibi doktor olmak istediğini sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0