Oltu’nun Herkülleri

Oltu’da geçimlerini sırtlarında yük taşıyarak kazanan iki kafadar Ayhan ve İrfan Başar, bir günde 60 ton yük taşıyorlar.Ayhan Başar, yapmış oldukları işin oldukça ağır olmasına rağmen kazançlarının azlığına vurgu yaparken sigortalı...

Oltu’nun Herkülleri
banner98
Oltu’da geçimlerini sırtlarında yük taşıyarak kazanan iki kafadar Ayhan ve İrfan Başar, bir günde 60 ton yük taşıyorlar.
Ayhan Başar, yapmış oldukları işin oldukça ağır olmasına rağmen kazançlarının azlığına vurgu yaparken sigortalı bir iş umuduyla yaşama tutunmaya çalıştıklarını söyledi.
Oltu’nun küçük bir yer olması nedeniyle her gün boşaltabilecekleri yük bulamadıklarını dile getiren Ayhan Başar, "Çalışmaktan hiçbir zaman üşenmiyoruz. Bazen 60 ton kömürü sırtımızda taşıdığımız gün oluyor. 35 yaşındayım, üç çocuğum var. Evime ekmek götürmek zorundayım. Bütün hayalim, mesai saati belli, aileme ayıracağım zamanımın olduğu düzenli ve sigortalı bir işimin olması." diye konuştu.
35 yaşında ve iki çocuk babası İrfan Başar ise hayat şartlarının oldukça zor olduğunu belirterek "Alın terimizle evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Her sabah erken saatte kalkıp ilçeye yük getiren kamyonları takip ediyoruz. Şuan yaşımız genç diye bu işi yapıyoruz. Birkaç yıl sonra bu işi yapamayacağımızı biliyoruz. Onun için sigortalı ve düzenli bir iş istiyoruz. Yetkililerden bu konuda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.
İrfan Başar, bazı günler sabahın ilk ışıklarıyla başladıkları yük boşaltma işinin gece geç saatlere kadar sürdüğünü kaydetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0