Bakan Akdağ’dan ETSO’ya Ziyaret

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’daki programı kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (ETSO) ziyaret etti.Bakan Akdağ, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı...

Bakan Akdağ’dan ETSO’ya Ziyaret
banner98
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’daki programı kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (ETSO) ziyaret etti.
Bakan Akdağ, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un da eşlik ettiği ziyarette, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 65. Hükümet Kabinesi’nde yeniden görevlendirilmesinin Erzurum adına sevindirici olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Erzincanlı… Aynı şekilde Bayburt Milletvekili Naci Ağbal’ın Maliye Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev alması bölgemizin kalkınması için büyük bir şans… Bölgemizin Başbakan ve Bakanlıklar düzeyindeki büyük orandaki temsili bu coğrafyanın topyekün kalkınmasına büyük katkıları olacaktır” diye konuştu.
BAŞKAN YÜCELİK; “SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”
Başkan Yücelik, Ankara’da 10 Mayıs 2016 tarihinde, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda alınan karar doğrultusunda, Erzurum’un kalkınmasının önündeki sorunları belirlemek ve onlara çözüm odaklı öneriler sunmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” adını verdiğimiz bu çalışmada, ‘Bölgeye özel teşvikler nasıl olmalı?, ‘Kalifiye işgücü-göç nasıl engellenir?’, ‘Ortaklık kültürü nasıl geliştirilebilir’, ‘Şirket birliktelikleri nasıl olmalı?’, ‘Pazarlama teknikleri nasıl olmalı?’, ‘Markalaşma nasıl olmalı?’ ve ‘Bölgedeki kaynak ve potansiyel nasıl değerlendirilmeli?’ sorularına cevap aradık. Erzurum’daki kamu kurumları, STK’lar, üniversiteler ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ve halen devam eden toplantılarda bu konu başlıklarıyla ilgili görüşleri aldık. Yaklaşık 1 ay sürecek çalışmalar sonunda ortaya çıkacak sonuç bir rapor halinde ilgili yerlere sunulacak. Bizler sorumluluğumuzu biliyoruz. Şehrimizin kalkınması, gelişmesi ve refahının artması için her dönem üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Başkan Yücelik konuşmasının sonunda, ETSO Vakfı tarafından kurulacak Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle (ETSÜ) ilgili dosyanın YÖK’e sunulduğunu ifade ederek, bundan sonraki süreci şehrin siyasetçilerinin de desteğiyle dikkatle takip edeceklerini vurguladı.
BAKAN AKDAĞ; “ETSO’NUN ÇALIŞMASI TEMEL TEŞKİL EDECEK”
Toplantıda daha sonra konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise, yeni dönemde çok daha güzel işler yapacaklarını söylemek için geldiklerini belirterek, ETSO’nun yürüttüğü çalışmanın önemine değindi. Bakan Akdağ şunları söyledi; “Belirlenen takvime göre, bu çalışmalar ramazan bayramı arifesinde tamamlandıktan sonra hepimiz masaya oturacağız ve birlikte neler yapabileceğimize bakacağız. Aslında bu çalışma bizim daha önce kendi aramızda oturup konuştuğumuz ve yapmaya karar verdiğimiz bir çalışmaya da büyük bir katkı sağlayacak. Şehrin kalkınması ve şehircilik açısından bir strateji belirleyip, bunun eylem planını, aktivitelerini ve yıl yıl performans göstergelerini tespit edeceğimiz bir çalışma yapacağız. Şehrimizden de bir ekip oluşturup, bu işi çok iyi bilen firmalarla birlikte yürüteceğiz.”
Söz konu çalışmaların tamamlanması için 2-3 aylık yoğun bir çaba gösterileceğine dikkati çeken Bakan Akdağ şöyle devam etti; “Tabi ki bu çalışmayı yaparken üst politika belgelerimiz; 10 yıllık kalkınma planımız, hükümetimizin programı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ilgili konular da masada olacak. Onlar gözardı edilmeyecek. Şu anda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı bu çalışma; şehrimizin sosyo-ekonomik ve kültürel sorunlarına ışık tutacak ve bütün bu kapsamlı çalışmalara temel teşkil edecek önemli bir çalışmadır.”
Bakan Akdağ toplantının basına kapalı bölümünde ise ETSO yöneticileriyle çeşitli konularda istişarelerde bulundu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0