banner101

İnegöl Şehir Meydanı Ve Belediye Binası Projesi Yarışması

İnegöl Devlet Hastanesi eski alanı ile Heykel Meydanını kapsayacak şekilde tasarlanan çalışma için ulusal çapta başlatılan mimari proje yarışması tamamlandı. 3 aylık süre zarfında 49 mimari eserle yapılan başvurular arasından M. Arif...

İnegöl Şehir Meydanı Ve Belediye Binası Projesi Yarışması
İnegöl Devlet Hastanesi eski alanı ile Heykel Meydanını kapsayacak şekilde tasarlanan çalışma için ulusal çapta başlatılan mimari proje yarışması tamamlandı. 3 aylık süre zarfında 49 mimari eserle yapılan başvurular arasından M. Arif Suyabatmaz’ın temsilcisi olduğu ekip birinci oldu.
Yarışmanın MODEF Fuar alanında gerçekleştirilen ödül töreninde, projede ilk kez görücüye çıktı. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şehrimizin vizyonuna yakışan ve kentin havasını değiştirecek yeni bir meydana kavuşmakla beraber hızlı ve koordineli bir şekilde hizmetlerin gerçekleşmesini sağlayacak belediye yeni hizmet binasını şehrimize kazandırmanın heyecanı içindeyiz. 1870 yılında kurulan ve 2020 yılında kuruluşunun 150’inci yılına hazırlanan İnegöl Belediyesi, modern ve markalaşan bir görünümüne haiz, insan odaklı, halkımızı kucaklayan ve bütün kesimleri birleştiren yapısıyla örnek olan bir kurum olarak geleceğe güvenle koşmaktadır” dedi.
"İNEGÖL MEYDANI İLE ANILAN BİR ŞEHİR OLSUN İSTİYORUZ"
Başkan Aktaş, yarışmanın kaybolan mimari değerlerin yeniden hatırlanması açısından bir fırsat olduğunu belirterek, "Burada sadece bir belediye hizmet binası yapmıyoruz. Biliyoruz ki meydanlar kentlerin kimliğini yansıtır. Meydanlar değerlendirilirken, gözetilmesi gereken çok önemli bir konu olan “kullanıcılarına bir aidiyet duygusu oluşturmasını da özellikle şartnamemize yazarak mimarlarımızdan İnegöl’ün tarihsel süreci ve üstelendiği misyon da burada yer alacak bir proje üretmelerini istedik. Başta bu projemiz olmak üzere İnegöl’de biz bu dönem yıkarak güzelleştirme projelerine önem veriyoruz. Daha önceki birçok mülakatımda İnegöl bu dönem yapacağımız çalışmalarla meydanları ile anılacak demiştim. Mahallelerimizde lokal olarak birçok meydan yaptık. Bunlar hep mahalleler için mini buluşma mekanları oldu. Bundan sonra da bir çok mahallemizde küçük küçük meydanlar yaparak şehre nefes aldıracak mekanlar oluşturmaya devam edeceğiz. Dünyada birçok şehir meydanları ile anılıyor. Mesela Saint Petersburg’da Saray Meydanı, Pekin’de Tiananmen Meydanı, Londra’da Trafalgar Meydanı, Paris’de Concorde Meydanı, Tahran’da Özgürlük Meydanı, İstanbul’da Taksim Meydanı, Ankara’da Kızılay Meydanı ve benzeri bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Bizde İnegöl’de meydanı ile anılan bir şehir olsun istiyoruz” dedi.
Yarışmada birinciliği M. Arif Suyabatmaz’ın temsilcisi olduğu ekip, ikinciliği İbrahim Eyüp’ün temsilcisi olduğu ekip, üçüncülüğü ise, Can Tamirci’nin temsilcisi olduğu ekip aldı. Yarışmada birinciye 50 bin, ikinciye 35 bin, üçüncüye 20 bin, lira ödül verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0