banner101

Karacabey’de 170 Milyonluk Altyapı Çalışmalarına Başlandı

§ Karacabey’de, ilçe halkının 50 yıllık özlemi olan ‘Gölecik Barajı’ inşaatına yakın zamanda başlanacak olmasının sevinci tüm coşkusu ile yaşanırken, şimdi de BUSKİ tarafından 170 milyon tutarındaki kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarına start verilmesi, ilçe halkının bir başka sevinç kaynağı oldu.

Karacabey’de 170 Milyonluk Altyapı Çalışmalarına Başlandı
 Son dönemde sportif, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan adeta çağ değişimin yaşandığı Karacabey’de, ilçe halkında sevinç yaratan olumlu gelişmelere her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor.

 

Karacabey’de, ilçe halkının 50 yıllık rüyası olan ve ilçeyi 70 yıl süre ile kaliteli kaynak suyuna kavuşturacak olan Gölecik Barajı’na vurulan ilk kazmanın heyecanı yaşanırken, BUSKİ tarafından başlatılan 170 milyon tutarındaki kanalizasyon ve altyapı çalışmaları da ilçe halkında büyük memnuniyet yarattı.

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye yaklaşık 40 yıldan bu yana hizmet veren ve işlevselliğini yitirmiş kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin, kısa sürede yenilenmesini hedefleyen ve 5 ayrı noktada hummalı bir şekilde yürütülen çalışmaları, BUSKİ yetkilileriyle birlikte yerinde denetledi.

 

Projeler Sırasıyla Hayata Geçiyor

 

BUSKİ yetkilileri ile birlikte, ilçenin 5 ayrı noktasında son sürat yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz, Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, kontrol Mühendisleri Tuba Baydır, Mustafa Gülgün ve Semih Ertem’den detaylı bilgi aldı.

Başkan Ali Özkan, seçim döneminde söz verdikleri projelerin sırasıyla hayata geçmesinden ilçe halkı adına gurur duyduklarını söyledi.

 

Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

 

Şehir içi kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarının Esentepe-Çamlıkaltı mevkiindeki arıtma tesisleri bölgesinden başlatıldığı ve tüm kenti çevreleyecek şekilde, kuşaklama kanal çalışmalarının da tüm hızı ile sürdürüldüğü bilgisini veren BUSKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz, kent merkezinin tamamında yürütülecek altyapı ve üstyapı çalışmaları ile kenti kısa sürede çağdaş bir içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemine kavuşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Kent merkezinde yürütülen 3 farklı noktanın yanı sıra, Yeniköy’deki taşkın olaylarına son vermeyi amaçlayan dere ıslahı çalışmalarının da son sürat devam edildiğini sözlerine ekleyen Mesut Boz, ayrıca yine kırsal mahallelerden Yenisarıbey’de de tüm çevresine hizmet verecek şekilde kanalizasyon sistemi çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

 

Ali Özkan: Ne Söz Verdiysek Hepsini Bir Bir Yerine Getiriyoruz

 

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren ve seçim beyannamesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin tüm yönleri ile çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulması adına, tüm paydaşları ile birlikte büyük ölçekli projelere de sırasıyla hayat verdiklerine vurgu yaptı.

 

Seçim vaatleri arasında yer alan ve ilçenin 50 yıllık hayali olan Gölecik Barajı inşaatına başlandığını dile getiren ve 40 ay sonra da inşaatın tamamlanacağını kaydeden Başkan Ali Özkan; “Şehrin öncelikli ihtiyacının 40 yıl önce yapılmış ve işlevini yitirmiş kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu şebekesi olduğunu söylemiş ve bu gerçekleştirilmeden de üstyapıda yapılan çalışmaların, hastaya ruj sürmekten öte bir şey olmadığını dile getirmiştik. Çok şükür ki bugün de bu vaadimizi yerine getirmenin huzuru içindeyiz” dedi.

 

 Modern Kent Karacabey Özlemine Ulaşıyoruz

 

Ekonomik yönden güçlü hale getirdikleri belediyenin, kazandığı itibar ile birlikte tüm kent dinamiklerini de harekete geçirdiğinin altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan sözlerini, “İlçemiz tüm yönleri ile topyekûn ‘Modern ve Müreffeh Kent Karacabey’ hedefine kararlılıkla ilerlemektedir” şeklinde noktaladı.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0