İznik'te Dereköy Sulama Tesisi Tarıma Güç Katacak

Bütünşehir yasası kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi alanına dahil olan mahallelerde Kırsal Kalkınma çalışmaları aralıksız devam ediyor.İznik'e bağlı Dereköy Mahallesi'ne 5.000 da alanı sulayacak olan yaklaşık 4 Milyon TL'lik sulama tesisin temeli atıldı.

İznik'te Dereköy Sulama Tesisi Tarıma Güç Katacak
banner98

Dereköy Mahallesi'nde düzenlenen Sulama Tesisi Temel Atma Tönrenine Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Dereköy Mahallesi Muhtarı Hasan Çakmak,Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, bürokratlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.


Törende konuşan Dereköy Muhtarı Hasan Çakmak "Bizim için çok önemli olan bu güne hepiniz hoş geldiniz. 3 yılda Dereköy mahallemizin bütün hayalleri gerçekleşti. En son bu bizim için hayati bir projeydi.İnşallah bu günde bunun temeli atılıyor.Bir tek düğün salonum vardı orada da tadilata başlandı. Dereköy mahallesi olarak ihtiyaçlarımız bir bir giderildi.Allah emeği geçenlerden razı olsun.Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.


Başkan Sargın "Dereköy'ün Ürünleri Sulama İle Bereketlenecek"

"Dereköy Mahallemizin güzel insanları, muhtarımız çok güzel bir şekilde özetledi.Ama Allah'a şükürler olsun biz Dereköy de yerel seçimlerde gelmiştik hepiniz hatırlayın bir ihtiyacınız var ise Büyükşehirle birlikte Dereköye yapılacak demiştik. Şükürler olsun mevlaya bu da vaatlerimizin en büyüklerinden biriydi.Kanalizasyonumuz oldu, içme suyumuz oldu ve şimdi Dereköy'ümüzün ürünlerini bereketlendirecek olan tarımsal sulamamızda inşallah en yakın zamanda Dereköylü hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.Üst yapı ile ilgili çalışmalarda en yakın sürede başlıyor.Hepinize hayırlı uğurlu olsun, ürünleriniz bereketli olsun diyor saygılar sevgiler sunuyorum"  dedi.


Başkan Altepe "Dereköy'ün Hayalleri Gerçek Oluyor"

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe "Bu gün tarihi bir gün.Artık Dereköy 'ün bu gür suyu boşa akmayacak ve Dereköy'ün suları artık tarlaları sulayacak. Burada yaklaşık 25 km'lik bir su isale hattı ile yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım ile birlikte Dereköy mahallemizin de hayali gerçekleşecek.Şimdiden bölgemize hayırlı uğurlu olsun.Evet Dönem hizmet dönemi. Az önce ilçe Belediye Başkanımız Osman Sargın belirtti. Sizlere söz verdik yerine geldi. Artık kırsala söylenipte yapılmayanları yapıyor, hayalleri gerçekleştiriyoruz .Ne diyoruz onlar konuşur bizler yaparız " dedi.

 

Vekil Aydın "Eskiden 50 Metre Su Borusu İçin Kapı Kapı Gezilirdi"

Ak Parti Bursa  Milletvekili Muhammed Müfit Aydın ise konuşmasında "Eskiden hatırlarım  köyümüzde 50m,100m bir su borusuna ihtiyaç olduğu zaman Ankara'ya giderdik, Ankara da bir milletvekilini bulma mecburiyetindeydik.Milletvekili ile beraber o zamanın yol, su, elektirik diye adlandırılan genel müdürlüğüne gidilirdi veya Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne orada projeyi açalardı veya kitapları ve denirdi ki efendim bizim bu sene programımızda yok ve o muhtar 50 metre,100 metre su borusu için tekrar gerisi  geri gelirdi. Şuanda çok samimi söylüyorum bizim Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu projeler eskiden Türkiye'nin tümünün  yapmış olduğu projelerden çok daha büyük. Dereköy de arazi yollar asfaltı yapılmış , arazi yollarının malzeme çekimleri yapılmış, düğün salonu yapılmış, kanalizasyon içme suyu şebekesi yapılmış, arazi sulaması da şimdi yapılıyor Dereköy'e hayırlı ve uğurlu olsun.Bunların hepsi güçlü bir iktidar ile olur, istikrarla olur" dedi.

Tören sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın vatandaşlara pilav ikram etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0