CESARETİN ADIDIR ÇANAKKALE

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103 yılında zaferi kutlayarak şehitleri rahmet ve minnetle anan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Tarih boyunca esaret kabul etmeyen cesaretin adıdır Çanakkale” dedi.

CESARETİN ADIDIR ÇANAKKALE
banner98

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “18 Mart, vatanımızı işgal etmek amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, şehadetleri dinin temeli olan ezanın, bu gök kubbede ilelebet yankılanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız, enginlere sığmayıp taşan milletimizin yeniden varoluş destanı yazdığı Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüdür. Vatan, millet, istiklal ve istikbal için can veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

 

“ÇANAKKALE GELECEKTİR”

Çanakkale Zaferi’nin mazlum milletlerin cesareti, en karanlık gecelerde aydınlık sabahların rüyası olduğunu hatırlatan Numan Şeker, “Çanakkale; ümittir, hayattır, gelecektir. Atalarımız bütün beşeri idrakleri aşan bu yüksek ve kutsal duygularla; bir daha geri dönemeyeceklerini bile bile gittiler cepheye. Mezarlarına girer gibi girdiler mevzilerine. Ve işte gerçekten onlardı zaferlerini önceden kutlayanlar. Çünkü onlar karanlık gecelere direnerek çocuklarına aydınlık günler, bembeyaz gündüzler miras bıraktılar. Ölümleri ile bize bir hayat armağan ettiler" diyerek, şöyle devam etti: "Yüreği sarsılmaz bir iman ve vatan aşkıyla çarpanları, ‘hayâsızca akın’a gövdesini siper eden Çanakkale şehitlerimizi hiç unutmadık, asla unutmayacağız. Vatanımızı, istiklalimizi ve istikbalimizi muhafaza etmek için Çanakkale ruhunu diri bir bilinçle hep canlı tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Millî heyecanımız, bu ruhtan güç ve ilham almaktadır. Milletimiz bu bilince sahip olduğu sürece yenilmeyecek, tutsak edilemeyecektir. Milletimiz, bu gerçeği, 15 Temmuz işgal girişimini canı ve kanı pahasına püskürterek bir kez daha göstermiştir.” 

 

“BU İFTİHAR TABLOSUNU ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”

Eğitim-Bir-Sen olarak milli ve tarihi hassasiyetleri artıracak değerler eğitimine önem verdiklerinin altını çizen Şeker, “Tarihimizin bu iftihar tablosunu ve şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”  şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0