banner101

ANKARA’DAN YILDIRIM’A MÜJDE

Yıldırım Belediyesi’nin, ‘ideal şehir Yıldırım’ vizyonunda yer alan projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaatı başlıyor.

ANKARA’DAN YILDIRIM’A MÜJDE

Yıldırım Belediyesi’nin Değirmenönü-Karapınar bölgesinde ilçeye kazandırmaya hazırlandığı önemli eserlerden olan Yıldırım Beyazıd Meydan ve Gençlik Merkezi’nde, ihale aşamasının tamamlanmasının ardından kısa sürede içerisinde yapılacak yer teslimiyle inşaat başlayacak. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yoğun çalışmaları ve Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar neticesinde planları onaylanan ve ihalesi yapılan Yıldırım BeyazıdGençlik Merkezi’nin inşası, üstlenici firmaya yer tahsisinin kısa süre sonra yapılmasıyla başlayacak. Toplam 5 bin 246 metrekare inşaat alanına sahip olan merkezde; derslikler, çok amaçlı salon, seminer salonu, sinema salonu, kütüphane, fitness salonu, açık spor alanları, eğlence merkezi ve kafeteryalar yer alacak.


‘SÖZLER BİR BİR YERİNE GETİRİLİYOR’


Gençler için hayata geçirilen her projenin ülkenin geleceğine yapılacak en doğru yatırım olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeye kazandırılacak gençlik merkezlerinden Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nde inşaat aşamasına gelinmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Değirmenönü-Karapınar bölgesinde yapımına kısa süre içerisinde başlanacak gençlik merkezinin ilçedeki genç nüfus potansiyelinin bir çok beklentisine cevap vereceğini dile getiren Başkan Edebali, “Yıldırım’da tüm gençlerin spor, kültür ve sanat ile iç içe büyümesini istiyoruz. Sanatı, kültürü, bilimi bilen, bunu yaparken değerlerine, tarihine, kültürüne ve inançlarına bağlı olan nesiller olarak gelişmeleri ülkemizin geleceği ve dünyaya yön verecek kişiler olarak yetişmeleri için şart. Bunu sağlamak ve gençlerimizin beklentilerine cevap verebilmek adına vatandaşlarımıza yapmaya söz verdiğimiz gençlik merkezlerinin ilki olan Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin Değirmenönü-Karapınar’da ilçemize kazandıracak olmanın heyecanını taşıyoruz” dedi.


YILDIRIM’A DEĞER KATACAK


Şehrin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inşa etmeyi kentsel dönüşüm projeleri kadar önemsediklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm çalışmasının yanında bölgenin değerini daha da artırabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırarak kendini geliştiren donanımlı bireyleri hayata daha güçlü hazırlayacağız. Merkezi Hükümetimizin yatırım programı arasına alınan gençlik merkezini hizmete açtığımız zaman tesis, kütüphanesi, sinema salonları, fitness salonlarıyla gençlerimizin buluşma ve kaynaşma noktası olacak. Bölgeye kazandırılacak tesis, Samsun’dan sonra Türkiye’nin 2. örnek gençlik merkezi olurken, hem Karapınar Mahallemize, hem Değirmenönü Mahallemize hem de Yıldırım’a değer katacak” diye konuştu.


‘UYUŞTURULAN GENÇLİK İSTEMİYORUZ’


Günümüz dünyasında toplumların kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının adına bile tahammüllerinin olmadığını belirten Başkan Edebali, “Geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığı sorunuyla hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu zehri çocuklarımızdan uzak tutarak geleceklerinin karartılmasına var gücümüzle engel olmalıyız. Bizler ilçemizde, Bursa’da, Türkiye’de ve insanlığın var olduğu hiç bir coğrafyada uyuşturulan gençlik istemiyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize kaliteli yaşam koşulları sağlamak adına doğru ve nitelikli eğitim, kültür-sanat faaliyetlerine katılacakları kültür ve gençlik merkezleri ve sağlıklı yaşamın ilk koşulunu spor yapmakta bulan nesiller için spor tesisleri vermeliyiz. Biz Yıldırım’da tüm bunları sağlamadan önce yapılması gerekenin, çalışmalarımız neticesinde ilçemizi yaşam standartları yüksek bir şehre dönüştürmek olduğunu gördük. Çünkü dar sokaklar, karanlık caddeler, metruk yapılan her türlü kötülüğe kol kanat geriyor. Ancak geniş caddeler, aydınlık sokaklar ve planlı yapılar tüm bunları şehrimizden uzak tutacak” ifadelerini kullandı.


‘GAYRETİMİZ GELECEK NESİLLER İÇİN’


Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlere destek olduklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Barış Manço Kültür Merkezi adeta uyumayan bir merkez oldu. Neredeyse haftanın her günü çocuklarımız, gençlerimiz için etkinikler düzenliyoruz. Sosyal yaşamdaki büyük değişimi oluştururken gençlerimizin de geleceğini değiştireceğimizi biliyoruz. Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşası hızla sürüyor. Vatan Mahallemize de yine bir gençlik merkezi kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Sporu seven, sağlıklı yaşamın ilk koşulunun spor olduğunu bilen gençlerimiz için spor tesisleri oluşturuyoruz. Bizim en büyük mirasımız gelecek nesillerimize yapacağımız yatırım olacaktır. Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin başlayacak olan inşaatıyla beraber gençlerimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, proje aşamasından beri bizleri destekleyen Milletvekillerimize ve Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0