banner102

Gişe Rekorları Kıran Ertuğrul Filmi Gölbaşı’nda Gösterime Girdi

Gölbaşı Belediyesi gişe rekorları kıran ‘Ertuğrul 1890’ filmini Gölbaşı’nda seyirciyle buluştu.Filmin ilk gösterimini Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezinde Japonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahiko...

Gişe Rekorları Kıran Ertuğrul Filmi Gölbaşı’nda Gösterime Girdi
Gölbaşı Belediyesi gişe rekorları kıran ‘Ertuğrul 1890’ filmini Gölbaşı’nda seyirciyle buluştu.
Filmin ilk gösterimini Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezinde Japonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahiko Katsumata, Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,Gölbaşı Jandarma Komutanı Uğur Avcı,Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı,Siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler ile davetliler birlikte izlediler.
Film öncesi konuşma yapan Ankara Japonya Büyükelçiliği Ortaelçi Takahiko Katsumata, "Fark ettiğiniz gibi, biyolojik olarak yüzde yüz Japon’um. Fakat Türkiye artık ikinci memleketim gibi olduğundan dolayı kendimi yüzde elli Türk gibi hissediyorum." dedi.
Katsumata, "33 yıl önce Türkiye’ye ilk defa geldiğim andan beri Türkiye’yi çok sevdim. Ayrıca biliyorum ki Japonlar da Türkiye’yi çok seviyorlar. Bence, dünya bu iki ulusun dostluğuyla iftihar etmelidir” ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti:
"Bu güzel dostluğumuz da sizlerin ünlü sanatçısı, daha doğrusu bizim kahramanımız Barış Manço ya da 2002 Dünya Kupasında Milli takımınızın en yakışıklı oyuncusu İlhan Mansız’ın katkısı büyüktür galiba. Aslında bu güzel ilişkilerimiz daha derine ve daha eskiye, 125 yıl önce meydana gelen Ertuğrul Fırkateyni kazasına dayanmaktadır. İzlenecek olan Japon Türk ortak yapımı “Ertuğrul 1890 sinema filmi kesintisiz süren Türk-Japon bağlarımızı anlatır. ‘İyi dost kara günde belli olur’ diye atasözünde olduğu gibi biz karşılaştığımız zorluklarda birbirimize hep yardım ederek, dostluğumuzu pekiştirmişizdir. ‘Ertuğrul 1890’ sinema filmi bu dostluğumuzu anlatmaktadır. Geçtiğimiz Aralık ayında Japonya’da ve Türkiye’de vizyona giren bu sinema filmi şu ana kadar iki ülkede 1 milyon insan tarafından izlenmiş ve Japonya’nın Oscar’ı olarak nitelenen Japon Akademi ödüllerine aday gösterilmiştir."
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise yaptığı konuşmasında, "Gölbaşı’nda ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Bugün burada Türk-Japon dostluğunun beyaz perdeye aktarılmış oluğu bir filmimizi hep birlikte izleyeceğiz. Maalesef trajedik bir şekilde o yıllarda gemimizin Japonya’da batması ve 69 tane sağ kalan askerlerimize, Japon halkının iyi kalpli insanları tarafından yaptıkları iyiliklerin beyaz perdeyi aktarılmasını bugün burada izleyeceğiz. Bu film iki ülke arasında dostluğun, kardeşliğin pekiştiği bir film oldu. Sayın Ortaelçi Takahiko Katsumata ile bu filmi birlikte izlemek yarı bir gurur kaynağı oldu. Bu dostluğun devam etmesi için Gölbaşı olarak elimizden geleni yapacağız. Ben bu filmin yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Japonya Ortaelçi Takahiko Katsumata günün anısına kahve fincanı ve çiçek hediye takdim etti. Japonya Ortaelçi Takahiko Katsumata’da Başkan Duruay’a yelpaze hediye etti. Ayrıca Başkan Duruay’a Türk-Japon rozeti taktı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0